Radni sastanak

Čović sa Sattlerom - Proračun treba donijeti žurno

Čović je naglasio kako je usvajanje Proračuna ključno za stabilnost i učinkovito djelovanje svih razina vlasti, a osobito u kontekstu europskog puta BiH.
Vijesti / BiH-EU | 21. 05. 2024. u 17:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović danas je u Sarajevu održao radni sastanak s šefom Izaslanstva i specijalnim predstavnikom EU u Bosni i Hercegovini Nj.E. Johannom Sattlerom.

Dužnosnici su razgovarali o aktualnoj političkoj situaciji, europskim integracijama i funkcioniranju institucija u Bosni i Hercegovini. Pri tome su naglasili kako su usvajanje Proračuna u institucijama BiH i međunarodnih obveza za 2024. godinu te provođenje Plana rasta za Zapadni Balkan visoki prioriteti koji moraju biti realizirani u najkraćem roku. Naglašeno je kako Proračun treba biti donijet žurno i temeljem prethodnih dogovora predstavnika vlasti.

Čović je tom  prilikom naglasio kako je usvajanje Proračuna ključno za stabilnost i učinkovito djelovanje svih razina vlasti, a osobito u kontekstu europskog puta BiH.

Uoči nadolazećeg predsjedanja Domom naroda, Čović je istaknuo važnost stabilnog funkcioniranja Parlamentarne skupštine BiH kako bi se ostvario puni doprinos razvoju i napretku, kako na unutarnjem tako i na vanjskopolitičkom planu.

Naglašena je predanost ubrzanom provođenju reformi i održavanju zamaha na putu prema Europskoj uniji.

Kopirati
Drag cursor here to close