Bruxelles

Konaković - Varhely: Kandidatski status je znak da EU vjeruje u BiH

Konaković je istaknuo da je prvom službenom posjetom Bruxellesu želio iskazati snažnu opredijeljenost Bosne i Hercegovine za europski put i nastavak reformskog procesa.
Vijesti / BiH-EU | 07. 02. 2023. u 13:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković sastao se danas s komesarom Europske unije za proširenje i susjedstvo Oliverom Varhelyijem tijekom službene posjete Bruxellesu.

Na sastanku se razgovaralo o predstojećim koracima i potrebnim reformama na putu Bosne i Hercegovine prema EU, naveli su iz Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine.

Konaković je istaknuo da je prvom službenom posjetom Bruxellesu želio iskazati snažnu opredijeljenost Bosne i Hercegovine za europski put i nastavak reformskog procesa. Naglasio je da je nakon dodjeljivanja BiH statusa kandidata za članstvu u EU-u došlo vrijeme za novu stranicu za BiH i nastavak potrebnih reformi koje će donijeti bolji život građanima.

Varhelyi je tijekom susreta ocijenio da je kandidatski status bio znak da EU vjeruje u BiH i da dijeli nadu i vjeru ljudi u BiH za bolju budućnost. Istaknuo je da je sada pred BiH puno izazova i posla u provođenju reformske agende.

Konaković će se tijekom posjete Bruxellesu sastati sa predsjedavajućim Odbora Europskog parlamenta za vanjske poslove (AFET) Davidom McAllisterom i izvjestiteljem Europskog parlamenta za Bosnu i Hercegovinu Paulom Rangelom te ministricom vanjskih poslova Kraljevine Belgije Hadjom Lahbib.

Kopirati
Drag cursor here to close