Nasilje u obitelji

30 dana pritvora zbog ubojstva dječaka

Vijesti / Crna Kronika | 09. 11. 2014. u 15:26 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sudac za prethodni postupak Kantonalnog suda u Zenici Asim Pezer odredio je tridesetodnevni pritvor Semiru Velagiću iz Gornje Slapnice kod Kaknja. On je osumnjičen da je izvršio nasilje u obitelji nad svojim dvoipolgodišnjim posinkom Ajnurom Smolom u kući, u kojoj su boravili i njegova nevjenčana supruga Nejra, te djeca iz njegovog prvog braka.

Prema nalazima obdukcije, utvrđene su i ozljede koje su nastale prije smrtonosnih, koje je dječak zadobio u prošli utorak.

Nakon što je prebačen u kakanjsku hitnu pomoć, a onda Kantonalnu bolnicu Zenica, liječnici su posumnjali u iskaz majke i očuha da je "dječak sam pao u dvorištu obiteljske kuće". Obdukcijom preminulog dječaka utvrđene su ozljede nastale nasilnim putem, da bi potom Velagić priznao da je "bacio dječaka na kauč, jer ga je nervirao dok plače".

Kako 'Dnevni avaz' saznaje, u iskazu policiji, tužitelju i sucu, Velagić je potvrdio svoj čin, ali ga je pokušavao opravdati, te minimizirati, tvrdeći da se radi o nesretnom slučaju. Kako je rečeno, uslijedit će prikupljanje svih informacija o slučaju, prije podizanja optužnice.

Kopirati
Drag cursor here to close