Srbija

U direktnom sudaru autobusa i kamiona poginulo pet osoba

Radojica Milosavljević (53) iz sela Barlovo, svjedok nesreće kod Kuršumlije, kaže za TV Prva da je, zajedno sa ljudima koji su se tu zatekli, uspio da iz zapaljenog autobusa spasi šest putnika.
Vijesti / Crna Kronika | 30. 04. 2019. u 15:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Medicinska sestra D.R. peta je žrtva prometne nesreće kod Kuršumlije. Ona je sa teškim ozljedama prevezena u Niš, ali je nedugo nakon prijema preminula. U Kliničkom centru Niš zbrinute su još dvije teško ozlijeđene osobe, koje su sada u stabilnom stanju. Jedna osoba ima teške ozljede glave, a druga ima teške ozljede donjih ekstremiteta.

Tri lakše ozlijeđene osobe primljene su u bolnicu u Prokuplju, piše B92. Nesreća se dogodila u utorak oko 6:45 sati kod sela Barlovo, kada su se sudarili kamion i autobus kompanije Niš express koji se i zapalio. Na mjestu nesreće poginuli su vozač kamiona i autobusa i dva putnika.

Radojica Milosavljević (53) iz sela Barlovo, svjedok nesreće kod Kuršumlije, kaže za TV Prva da je, zajedno sa ljudima koji su se tu zatekli, uspio da iz zapaljenog autobusa spasi šest putnika.

Foto: MUP Srbije / Detalj s mjesta nesreće

"Vidjeli smo bijeli i crni dim i onda je počelo gorjeti", rekao je on. Posljednja preminula žrtva je sa ozljedama grudnog koša i unutarnjim krvarenjem iz prokupačke bolnice transportirana u niški klinicki centar, gdje je operirana, ali liječnici nisu uspjeli da joj spase život, prenosi RTS.

"Ovo je još jedna teška prometna nezgoda koja se dogodila u prethodnih sedam dana, tijekom kojih je, na žalost, na cestama u Srbiji poginulo ukupno 19 osoba", rekao je načelnik Uprave prometne policije Nebojša Arsov.

Video: RTS na mjestu teške prometne nesreće

Arsov je apelirao na sve vozače, koji tijekom prvomajskih praznika idu na odmor ili se vraćaju sa odmora, da poštuju brzinu kretanja, da ne pretiču na mjestima na kojima to nije sigurno i da vode računa o drugim sudionicima u prometu.

Kako Telegraf saznaje, vozač kamiona je Z.K. (34) iz Tutina, a vozač autobusa S.M. Inicijali nastradalih putnica su I.V., J.R. i B.P. Prijevozniku 'Nišexpress' nije prvi put da sudjeluje u najstrašnijim prometnim nesrećama. Podsjetimo, sedmoro putnika poginulo je 21. prosinca prošle godine kada se autobus 'Nišexpressa' sudario sa vlakom na pružnom prijelazu.

Kopirati
Drag cursor here to close