SIPA

Akcija "Hirijet": Uhićena jedna osoba zbog krijumčarenja ljudi

Uhićeno lice će biti ispitano u službenim prostorijama Državne agencije za istrage i zaštitu, a o daljem statusu lica odlučit će postupajući tužitelj Tužiteljstva BiH.
Vijesti / Crna Kronika | 15. 05. 2024. u 12:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U srijedu, 15. svibnja, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu su, u sklopu operativne akcije "Hirijet", na području Tuzle realizirali pretrese na dvije lokacije, te su tom prilikom pronađeni predmeti koji mogu poslužiti kao dokazi u daljem tijeku kaznenog postupka.

Jedno lice je uhićeno zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo kazneno djelo "Krijumčarenje ljudi", iz člana 189. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine, u vezi s kaznenim djelom "Organiziranje grupe ili udruženja za izvršenje kaznenog djela krijumčarenje migranata", iz člana 189a. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine. Osumnjičeni se tereti da je početkom 2021. godine, kao vlasnik - osnivač i direktor pravnog lica za međunarodni transport u namjeri da za sebe pribavi protivpravnu korist, organizirao grupu za organizirani kriminal s ciljem prevođenja više migranata preko državne granice Bosne i Hercegovine u državu Europske Unije, za koje je bio svjestan da ne ispunjavaju uvjete za legalan ulazak u Europsku Uniju.

Pretresi su izvršeni po naredbi Suda BiH i pod nadzorom Tužiteljstva BiH, a u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova Tuzlanske županije. Također, ostvarena je intenzivna suradnja s policijskim organima Republike Srbije, Republike Slovenije, EUROPOL-om, a podršku je pružio i Policijski centar Jugoistočne Europe (SELEC).

Uhićeno lice će biti ispitano u službenim prostorijama Državne agencije za istrage i zaštitu, a o daljem statusu lica odlučit će postupajući tužitelj Tužiteljstva BiH, priopćeno je iz SIPA-e.

Kopirati
Drag cursor here to close