Krijumčarenje

Akcija 'Izvor' zbog krijumčarenja duhana

Vijesti / Crna Kronika | 06. 05. 2015. u 08:09 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, policijski djelatnici MUP-a RS, uz asistenciju MUP-a USŽ, realizirali su akciju kodnog naziva 'Izvor'.

Tijekom akcije, na području Banja Luke i Velike Kladuše uhićene su tri osumnjičene osobe, koje su dovedene na ispitivanje u Tužiteljstvo BiH. Provodeći istragu i surađujući s pravosuđem Republike Hrvatske, Tužiteljstvo BiH i policijske agencije prikupili su dokaze da su navedeni osumnjičeni u više navrata, iz BiH prema teritoriju R. Hrvatske, izvršili krijumčarenje sirovog duhana, u količinama od 150 i 200 kilograma, kako bi sebi pribavili nezakonitu imovinsku korist.

Osumnjičeni su pod istragom da su počinili kazneno djelo organiziranje grupe ljudi ili udruženja za krijumčarenje ili rasturanje neocarinjene robe, u svezi s kaznenim djelom krijumčarenje.

Nakon ispitivanja osumnjičenih, s obzirom da su priznali izvršenje kaznenog djela, nije traženo njihovo dalje zadržavanje, a istraga se nastavlja u pravcu podizanja optužnice, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Osobe uhićene u međunarodnoj policijskoj akciji kodnog naziva "Izvor" zbog sumnje da su krijumčarile neocarinjenu robu su Suad Karahodžić i Mirzet Okić, obojica iz Velike Kladuše, i Momir Ratković iz Banja Luke, saznaje Srna.

Međunarodnu policijsku akciju "Izvor" vodili su policijski službenici Uprave kriminalističke policije MUP-a Srpske, zajedno sa policijom Unsko-sanske županije i policijom Hrvatske, a po naredbi Suda BiH.

Glasnogovornik MUP-a Republike Srpske Milan Salamadija rekao je ranije danas da su privedene oosbe predate u nadležnost Tužiteljstva BiH. Pripadnici hrvatske policije su na svom području pretresli sedam objekata, prenosi Srna.

 

Kopirati
Drag cursor here to close