Brza vožnja, dva crvena i mobitel

Vozač iz Mostara naći će se pred sudom

Zbog više počinjenih prekršaja, protiv vozača će biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka pred Općinskim sudom.
Vijesti / Crna Kronika | 10. 07. 2024. u 14:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vozač automobila koji se  na Instagramu pohvalio brzom vožnjom, te koji je prošao kroz dva crvena svjetla u Dubrovačkoj ulici u Mostaru, u potpunosti je priznao krivnju za prekršaj koji mu se tereti, rečeno je za Bljesak.info iz MUP-a HNŽ-a.

Radi se o vozaču M.Š.(1994.) iz Mostara, koji je nakon prezentiranih mu dokaza od strane službenika Ministarstva, u potpunosti priznao prekršaj te će protiv njega biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, pred Općinskim sudom.

Policijski službenici Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije, nakon objavljivanja videa na portalu Bljesak.info 3. srpnja 2024. godine, operativnim radom na terenu, pregledom snimaka s video-nadzora i nakon dugih poduzetih radnji, ustanovili su kako je okrivljeni vozač, upravljajući vozilom marke BMW, 3. srpnja oko 4.16 sati, vozeći Dubrovačkom ulicom u smjeru istok-zapad, te pri dolasku na raskrižje ulica Hrvatske mladeži i Vukovarske ulice, gdje je promet  reguliran uređajima koji daju svjetlosne prometne znakove (semaforima), napravio prometne prekršaje, dva puta se ne zaustavljajući, unatoč znakovima koji pokazuju zabranu prolaska (crvena svjetla).

''Istom ulicom vozač je nastavio kretanje velikom brzinom u zapadnom smjeru, a pri tome je koristio mobitel, kako bi svoje opasne radnje i zabilježio. Objava navedenih snimaka na društvenim mrežama uznemirila je javnost, a žurnim djelovanjem policijskih službenika PU Mostar identificirano je vozilo i osoba koja je istim upravljala'', navode iz MUP-a.

Dodaju da će zbog više počinjenih prekršaja, protiv vozača biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, pred Općinskim sudom.

Inače se novčane kazne za prometni prekršaj prolaska kroz crveno svjetlo kreću u rasponu od 100 do 300KM.

Prekršitelj dobiva dva kaznena boda i zabranu upravljanja motornim vozilom u periodu od jedan do četiri mjeseca. Za korištenje mobitela u vožnji propisana je novčana kazna od 100 KM, a prekršitelj dobiva jedan kazneni bod.

Kopirati
Drag cursor here to close