Sarajevo

Balijagići: Odvjetnik i njegov sin poticali na ubojstva i razbojništva

Vijesti / Crna Kronika | 15. 09. 2015. u 19:01 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kaznena djela - poticanje na kazneno djelo ubojstva, razbojništva i teška kaznena djela protiv opće sigurnosti ljudi i imovine, danas su slobode lišeni Faruk Balijagić i Ado Balijagić, potvrđeno je Feni u Kantonalnom tužiteljstvu Sarajevo.

Njihovom uhićenju prethodila je višemjesečna aktivnost radi rasvjetljavanja i dokumentiranja kaznenih djela koja im se stavljaju na teret.

''Pod nadzorom Kantonalnog tužiteljstva iz Sarajeva, MUP Kantona Sarajevo je više mjeseci provodio aktivnosti u cilju rasvjetlajavanja i dokumentiranja više kaznenih djela u odnosu na Faruka Balijagića i Adu Balijagića. Kao rezultat navedenog, dana 15.9.2015.godine, lišeni su slobode Faruk Balijagić i Ado Balijagić'', navodi se u priopćenju sarajevskog županijskog tužiteljstva.

Slobodna Bosna objavila je kako je 13. veljače zapaljen je Balijagićev ured u Tuzli, zbog čega je uhićen Adi Burda. Balijagić je neposredno nakon tog napada tvrdio kako je meta napada zbog slučaja na kojem radi a koji bi mogao uzdrmati državu.

Kopirati
Drag cursor here to close