Intervencija

Bašta pivnice Sarajevo nestala u plamenu

Vijesti / Crna Kronika | 01. 12. 2014. u 08:37 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sarajevski vatrogasci sinoć su oko ponoći imali intervenciju u bašti Pivnice Sarajevo na Marijin-Dvoru, koja je uništena u požaru, piše Klix.

Kako je za Klix potvrđeno u Profesionalnoj vatrogasnoj postrojbi Kantona Sarajevo, oni su o požaru obaviješteni sedam minuta nakon ponoći, nakon čega je vatra potpuno ugašena u 00:27 sati.

"Gorjela je tenda nad baštom ovog ugostiteljskog objekta", kazali su vatrogasci.

U Operativnom centru MUP-a KS su dodali kako su u požaru izgorjele i spužve za sjedenje u bašti, te da nije bilo ozlijeđenih osoba. Očevidom će biti utvrđen uzrok požara. 

Jedan od radnika Pivnice, na pitanje novinara 'Dnevnog avaza' zna li kako je došlo do požara i jesu li tome razlog nove plinske grijalice, koje su postaviljene u bašti nakon nedavnog renoviranja, je kazao da se na snimku videonadzora vidi da je požar podmetnut.

"Snimljene su osobe koje su to uradile, a taj snimak smo predali policiji radi vještačenja", kazao je sugovornik, te dodao kako vjeruje da će počinitelji uskoro biti otkriveni.

"Da napomenem da je i auto Sarajevo Sevdah Festa također zapaljeno, naravno sve poslije puštanja iz zatvora lika kojeg svi naravno znamo u nagodbi sa tužiteljem. E sad čekati da ima pravne države što čisto sumnjam, ali živi bili pa vidjeli. Da napomenem tužitelj je bila Biljana Golijanin koja od početka nije bila zainteresirana za slučaj. Eto, to je ono što ja mogu javno reći, a ostatak ce biti za istražne organe", priopćio je na svom Facebook profilu Vlado Cabrera vlasnik 'Pivnice' i osnivač Sarajevo Sevdah Festivala.

 

Kopirati
Drag cursor here to close