Hrvatska

Bh. državljanka pod utjecajem alkohola i droga izazvala prometnu pa pobjegla

Nakon prometne nesreće, 34-godišnjakinja je napustila mjesto događaja, bez da je kontaktirala vlasnika oštećenog vozila ili kontaktirala policijsku postaju.
Vijesti / Crna Kronika | 12. 07. 2024. u 15:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U večernjim satima u srijedu, 10. srpnja, u mjestu Trpanj (Hrvatska), na parking prostoru dogodila se prometna nesreća koja je za posljedicu imala materijalnu štetu.

Prometnu nesreću je izazvala 34-godišnja državljanka BiH koja je osobnim vozilom bh. registracijskih oznaka, prilikom kretanja parkingom udarila u vozilo bh. registracijskih oznaka koje je bilo propisno parkirano.

Nakon prometne nesreće, 34-godišnjakinja je napustila mjesto događaja, bez da je kontaktirala vlasnika oštećenog vozila ili kontaktirala policijsku postaju.

Vrlo brzo je pronađena kada je alkotestiranjem utvrđeno da je vozilom upravljala pod utjecajem alkohola od 0,61 g/kg, a preliminarnim testiranjem na prisutnost droga u organizmu utvrđeno je kako je pod utjecajem droga i to marihuane, kokaina i tableta koje se nalaze na popisu droga.

Osim toga, kod nje su pronađene i tablete koje se nalaze na popisu droga i koje su, uz potvrdu, oduzete.

Vozačica je uhićena i tijekom četvrtka, uz optužni prijedlog zbog počinjenih prekrašaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o suzbijanju droga, odvedena na Općinski sud Dubrovnik - Stalna služba Korčula gdje je kažnjena novčanom kaznom od 860,00 eura i šestomjesečnom zabranom upravljanja inozemnom vozačkom dozvolom na teritoriju Republike Hrvatske, objavljeno je na službenim stranicama PU dubrovačko-neretvanska.

Kopirati
Drag cursor here to close