Uništene kuće

BiH: Dvije osobe smrtno stradale u požarima

Vijesti / Crna Kronika | 07. 07. 2015. u 13:05 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prijedorski vatrogasci su jutros tijekom izviđanja požara u kući u Jugovcima pronašli beživotno tijelo muškarca na ulazu u jednu prostoriju, rekao je Srni zapovjednik Teritorijalne vatrogasne jedinice Prijedor Nebojša Miljuš.

"Pretpostavljamo da se radi o vlasniku objekta, 74-godišnjem Iliji Đukiću, koji je živio sam", rekao je Miljuš Srni. On je naveo da je požar u stambenom objektu dojavljen u 4:30 sati, da su na mjesto požara izašli vatrogasno vozilo s četiri vatrogasca i još jedno prateće vozilo.

"Po dolasku na mjesto požara utvrđeno je da je požar u završnoj fazi u unutrašnjosti stambenog objekta i u krovnoj konstrukciji. Uzrok požara nije poznat", dodao je Miljuš.

Prema njegovim riječima, na mjestu događaja bila je patrola Centra javne bezbjednosti (CJB) Prijedor, a istražni organi su preuzeli dalju kontrolu mjesta nesreće i provođenja istrage.

Milan Despotović (79) stradao je u požaru koji je izbio u njegovoj obiteljskoj kući u selu Slijepčevići kod Brčkog. Tijelo nastradalog pronašli su sinoć vatrogasci prilikom gašenja vatre.

Glasnogovornik brčanske policije Halid Emkić rekao je da je policija o ovom slučaju obaviještena od pripadnika Profesionalne vatrogasne jedinice Brčko distrikta.

"Tijelo nastradalog prevezeno je u gradsku mrtvačnicu, gdje bi tijekom dana ili večeras trebala biti izvršena obdukcija kako bi se točno utvrdio uzrok smrti", rekao je Emkić novinarima.

Na lice mjesta izašao je dežurni tužitelj, pod čijim nadzorom su pripadnici policije izvršili očevid, a potom je očevid obavio i protupožarni inspektor. Uzroci izbijanja požara još nisu poznati, objavila je Srna.

 

Kopirati
Drag cursor here to close