Izvanredni press

Bijeljina: 17-godišnjak upucao 15-godišnjaka, počinitelj uhićen

Vijesti / Crna Kronika | 06. 06. 2015. u 19:06 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ubojica 15-godišnjeg dječaka u Bijeljini je uhićen, izjavio je Srni zamjenik okružnog tužitelja Milorad Debeljević. Riječ je o maloljetniku čiji su inicijali M.I. (17), a pronađen je i pištolj kojim je ubojstvo počinjeno.

"Ubojstvo petnaestogodišnjeg dječaka u Bijeljini izvršio je maloljetnik od 17 godina iz ovog grada koji je uhićen, a o motivima se još ništa ne zna", rekao je načelnik bijeljinskog Centra javne bezbjednosti (CJB) Žarko Ćosić.

Na izvanrednoj konferenciji za novinare Ćosić je rekao da je pronađen i pištolj kojim je izvršeno ubojstvo danas oko 13 sati u dvorištu Osnovne škole "Knez Ivo od Semberije", te da je počinitelj ubojstva uhićen u 15:30 sati.

"U tijeku je kriminalistička obrada uhićenog i uzimanje izjava od više osoba, kao i pretresi stanova u Bijeljini", naveo je Ćosić. Prema njegovim riječima, dječak je ubijen hicem iz pištolja u grudi. Maloljetni ubojica pronašao je u kući pištolj u vlasništvu prijatelja njegovog oca koji je otišao u inozemstvo, a pištolj nije predat na čuvanje u roku od 60 dana kako zakon nalaže.

Ćosić je rekao da očevidaca ubojstva nema, a u momentu kada je hitac ispaljen u školskom dvorištu su bila tri dječaka od desetak godina. Oni su vidjeli muškarca krupnije građe koji je bježeći pretrčao školsko dvorište.

Pronalazak tijela dječaka nepoznati muškarac prijavio je telefonom Hitnoj službi u Bijeljini u 13:05 sati, a tijelo se nalazilo na klupi između škole i dječjeg vrtića. Identifikacijom je utvrđeno da je žrtva petnaestogodišnji učenik osnovne škole.

Ćosić je pozvao sve građane, naročito roditelje, da vatreno oružje, ukoliko ga posjeduju u kući, osiguraju kako bi bilo van domašaja djece, ističući da se na taj način izbjegavaju katastrofalne posljedice poput izgubljenog života petnaestogodišnjaka u Bijeljini.

U Okružnom tužiteljstvu Srnije je ranije rečeno da je dječak čiji su inicijali S.G. (16) ubijen iz pištolja danas oko 13 sati u dvorištu Osnovne škole "Knez Ivo od Semberije" u Bijeljini. Dječaka je ubio maloljetnik čiji su inicijali M.I (17). Neslužbeno, ubijeni dječak je Stanko Gligorević, maturant osnovne škole, prenijela je agencija Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close