'Repetitor'

Braća oštetili telekom operatere za 30.000 KM

Vijesti / Crna Kronika | 28. 03. 2016. u 14:01 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dva Banjalučanina čiji su inicijali B.J. (33) i G.J. (38) uhićeni su zbog sumnje da su tijekom prošle i ove godine na području grada i šest općina zapadnog dijela Republike Srpske počinili 16 teških krađa u kojima su odnijeli 70 akumulatorskih baterija, oštetivši 'M:tel' i 'Bh telecom' za 30.000 KM, priopćeno je danas iz Centra javne bezbjednosti Banja Luka.

Uhićenje je izvedeno tijekom akcije 'Repetitor' u kojoj su sudjelovali pripadnici Stanice javne bezbjednosti Gradiška, policijskih stanica Laktaši, Banja Luka-Lauš, Banja Luka-Obilićevo i Sektor kriminalističke policije banjalučkog Centra javne bezbjednosti.

Osumnjičeni su tijekom prošle i do 23. ožujka ove godine, na području Banja Luke i Laktaša, Gradiške, Srpca, Ribnika, Kotor Varoši i Čelinca, iz baznih stanica poduzeća 'M:tel' i 'Bh telecom' ukrali za sada utvrđenih 70 akumulatorskih baterija, veće amperaže, čime su navedena poduzeća oštetili za 30.000 KM, objavila je Srna.

Policija je na osnovu naredbe Osnovnog suda Banja Luka, na pet lokacije na području grada izvršila pretrese kuća i pomoćnih prostorija koje koriste osumnjičeni kao i putničkog vozila marke 'Kia', gdje su pronađena i izuzeta sredstva izvršenja kaznenih djela - metalni kofer sa pogodnim alatom za otvaranje baznih stanica, kao i predmeti koji potiču iz kaznenih djela, akumulatorke baterije.

O svemu je obaviješteno banjalučko Okružno tužiteljstvo, koje je naložilo da se osumnjičeni nakon kriminalističke obrade puste na slobodu.

Protiv osumnjičenih B.J. i G.J. slijedi izvještaj nadležnom tužiteljstvu za počinjena kaznena djela. Srna neslužbeno saznaje da su uhićena braća Bojan i Goran Javorac.

Kopirati
Drag cursor here to close