Lažna potvrda izdana u BiH?

Čistačica lažirala papire pa godinama radila kao informatički referent

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je izradila lažnu potvrdu o radnom odnosu, navodno izdanu 1992. od strane trgovačkog poduzeća iz Bosne i Hercegovine.
Vijesti / Crna Kronika | 20. 05. 2024. u 18:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policija je podigla kaznenu prijavu protiv 55-godišnjakinje državnom odvjetništvu u Metkoviću zbog sumnje da je krivotvorila potvrdu o radnom odnosu.

"Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Metković 55-godišnjakinju se sumnjiči za kazneno djelo krivotvorenja isprave, prenosi Index.hr

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je izradila lažnu potvrdu o radnom odnosu, navodno izdanu 1992. od strane trgovačkog poduzeća iz Bosne i Hercegovine, a kojom se potvrdom potvrđuje osumnjičenoj da je radila na radnom mjestu kreditnog referenta tijekom 1988. i 1989., čime je navodno stekla iskustvo za rad na poslovima računovodstva.

Osumnjičena je lažnu potvrdu upotrijebila kao pravu tako da je početkom 2019. istu predala u zdravstvenu ustanovu u kojoj je bila zaposlena i na temelju koje je s radnog mjesta čistačice preraspoređena na radno mjesto informatičkog referenta.

Policija protiv osumnjičene podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u Metkoviću", objavila je policija.

Kopirati
Drag cursor here to close