Sipa

Coral i Tango uhitili 15 osoba osumnjičenih za organizirani kriminal

Vijesti / Crna Kronika | 08. 10. 2015. u 06:31 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) rano jutros započeli su provedbu operativnih akcija kodnih naziva Coral i Tango koje se usporedo provode na području Sarajeva.

Na terenu se nalazi više od 100 policijskih službenika SIPA-e.

U okviru akcije Coral slobode je lišeno deset osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivično djelo iz člana 342. KZ FBiH Organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelima porezna utaja, ugrožavanje sigurnosti, sprječavanje službene osobe u vršenju službene radnje, oštećenje tuđe stvari, teška krađa i organiziranje otpora, a prvoosumnjičeni dovodi se u vezi i sa navođenjem na prostituciju.

U tijeku su pretresi objekata na 10 lokacija s ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja dodatnih predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

U okviru akcije Tango slobode je lišeno pet osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivično djelo navođenje na prostituciju.

Navedene aktivnosti provode se po naredbama Kantonalnog suda u Sarajevu i  Kantonalnog tužiteljstva Kantona Sarajevo, a rezultat su višemjesečnih istraga koje su proveli istražitelji SIPA-e pod nadzorom Kantonalnog tužiteljstva.

Više informacija bit će poznato tijekom dana.

Kopirati
Drag cursor here to close