Osuđen zbog šverca kokaina

Darko Šarić traži da ga prebace u kućni pritvor: '' Sad mi je životni moment, postat ću tata''

Darko Šarić je pravosnažno osuđen na 14 godina zatvora zbog šverca kokaina.
Vijesti / Crna Kronika | 19. 09. 2024. u 18:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Darko Šarić, kojem se sudi zbog sumnje da je iz pritvora organizirao kriminalnu grupu koja se tereti za planiranje ubojstva i pokušaj diskreditacije svjedoka suradnika u drugom predmetu, Nebojše Joksovića, predložio je sudskom vijeću Specijalnog suda u Beogradu da bude prebačen u kućni pritvor, tvrdi Nova.rs.

Šarić je, podsjetimo, uhićen u travnju 2022. godine.

Traži blažu mjeru

''Predlažem da se ukine pritvor i zamijeni blažom mjerom zabrane napuštanja stana. Već dvije i po godine se nalazim u pritvoru. Iz pretresa u pretres vidimo čime tužiteljstvo raspolaže, a to je po stavu obrane ništa. Ne postoji ni jedan jedini razlog da Darko Šarić jedini u ovom predmetu bude u pritvoru. Nemojte da se podrazumijeva da Darko Šarić mora da bude u pritvoru. Čovjek je već 11 godina u pritvoru, ista svrha bi se postigla mjerom zabrane napuštanja stana, na kojoj je već bio i nikada je nije prekršio'', rekao je branitelj Darka Šarića, advokat Marko Janković i alternativno predložio da bude upućen na izdržavanje pravosnažne presude.

Podsjećamo, Šarić je pravosnažno osuđen na 14 godina zatvora zbog šverca kokaina.

"Sad je životni moment"

Janković je također predložio da se Urošu Radovanoviću, koji se nekada prezivao Mišić, ukine mjera zabrane napuštanja stana.

''Pridružujem se riječima svog branitelja. Ja sam već tri godine u pritvoru da ne ponovim kazneno djelo koje nisam počinio. Osuđen sam jednom u životu 2007. godine, kada sam imao 18 godina. Sad mi je životni moment, početkom prosinca supruga treba da mi se porodi'', rekao je Mišić.

Tužitelj Vojislav Isailović usprotivio se ovim prijedlozima.

''Šarić je vršio djelo i dok je ranije bio u pritvoru'', rekao je tužitelj, prenosi Nova.rs.

Kopirati
Drag cursor here to close