Mjesto Gorica

Detalji stravičnog ubojstva u Hercegovini: Svemu prethodila kratka prepirka

Prilikom obilježavanja svečanosti dana patrona župe, nakon kratke prepirke došlo je do pucnjave u kojoj su smrtno stradale dvije osobe a dvije su ranjene.
Vijesti / Crna Kronika | 04. 08. 2022. u 08:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jutros oko 2 sata dva muškarca su smrtno stradala u pucnjavi u ispred caffea Zmaj u Gorici, dok su jedan teže i jedan lakše ranjeni.

Kako se neslužbeno doznaje ubijeni su 34-godišnji Mate Grizelj i 60-godišnji Velimir Bušić. Teže ranjenom je jedna noga amputirana u SKB Mostar.

Foto: Bljesak.info / Ubojstvo u mjestu Gorica kod Gruda

"Dvije osobe ubijene su, a dvije teško ranjene u pucnjavi koja se dogodila 4.8. oko 2 sata u mjestu Gorica, Stubli, općina Grude.

Prilikom obilježavanja svečanosti dana patrona župe, nakon kratke prepirke došlo je do pucnjave u kojoj su smrtno stradale dvije osobe a dvije su ranjene. O događaju je obavještena policija, koja je izašla na lice mjesta gdje su zajedno sa dežurnim tužiteljem obavili očevid i druge potrebne radnje radi utvrđivanja okolnosti predmetnog događaja.

Foto: Bljesak.info / Ubojstvo u mjestu Gorica kod Gruda

Naložit će se obdukcija nad tijelima smrtno stradalih i poduzet će se i druge radnje u cilju procesuiranja počinitelja kaznenih djela ''Ubojstvo'' i ''Nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari'', potvrdila je za Bljesak.info Petrunjela Matijević, viša stručna suradnica i službenica za odnose s javnošću Županijskog tužiteljstva ŽZH u Širokom Brijegu.

Oglasila se i policija.

"Dana 4. kolovoza u 02,01 sati PU Gude zaprimila je prijavu da je u mjestu Gorica, općina Grude, došlo do pucnjave iz vatrenog oružja kojom prilikom je više osoba ustrijeljeno.

Foto: Bljesak.info / Ubojstvo u mjestu Gorica kod Gruda

Na mjesto događaja izišli su policijski službenici PU Grude i djelatnici Hitne pomoći Doma zdravlja Grude, a o navodima iz prijave obaviještena je i dežurna županijska tužiteljica koja je također izišla na mjesto događaja.

Utvrđeno je da su dvije osobe smrtno stradale, a još dvije su zadobile ozljede iz vatrenog oružja", priopćeno je iz Uprave policije MUP-a Zapadnohercegovačke županije.

Navodi se da su policijski službenici lišili slobode osobu osumnjičenu za izvršenje ovog kaznenog djela.

U Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar su iz Gruda, oko 3 sata ujutro, dovezene dvije muške osobe sa prostrijelnim ranama.

A.G.(1997.) godine je zadobio lakše tjelesne ozljede te je hospitaliziran na Klinici za kirurgiju.

Ž. G. (1949.) je hospitaliziran na Odjelu za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje. On je zadobio teške tjelesne ozljede koje su opasne po život, kazali su za Bljesak.info iz SKB Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close