Nema odluke

Donji Vakuf: 46-godišnji počinitelj više kaznenih djela i dalje na slobodi

Vijesti / Crna Kronika | 04. 01. 2016. u 17:17 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U proteklom razdoblju službenici MUP-a SBŽ su imali pune ruke posla kada su u pitanju kaznena djela, a posao je policajcima u više navrata zadavala jedna osoba.

Pored brojnih kaznenih djela koja su počinjena na području te županije, službenici policije su rasvijetlili veći dio istih, a kroz službene biltene su se više puta provlačili isti inicijali osobe E.D. 1970. iz Donjeg Vakufa.

Glasnogovornik Uprave policije MUP-a SBŽ Rusmir Prohan za Bljesak.info potvrdio je da je riječ o istoj osobi koja je povratnik u vršenju kaznenih djela, ali do sada mu tužiteljstvo nije izreklo nikakvu kaznu zatvora.

U posljednjih mjesec dana Emin D. se u policijskim izvješćima pojavio pet puta, kada su policajci otkrili izvršitelja počinjenih kaznenih djela.

8. prosinca - U Donjem Vakufu službenici policije otkrili su izvršitelja dva kaznena djela teške krađe. Radi o kaznenim djelima izvršenim 27/28.11.2015. godine u mjestu Urija, općina Donji Vakuf, kada je nepoznati izvršitelj izvršio provalnu krađu u dvije obiteljske kuće na tom području. Osumnjičeni za izvršenje ovih kaznenih djela je E.D. rođen 1970. godine iz Donjega Vakufa.

23.12. - Službenici policije Policijske postaje Donji Vakuf su naknadno rasvijetlili kazneno djelo 'Teške krađe', počinjeno 17.12.2015. god. na štetu M.D. iz Donjeg Vakufa. Osumnjičeni za počinjenje navedenog kaznenog djela je E.D., rođen 1970. god. iz Donjeg Vakufa. Protiv imenovanog su poduzete Zakonom predviđene mjere i radnje.

29.12. - Kazneno djelo 'Oštećenje tuđe stvari' izvršeno je dana 08.12.2015. godine kada je nepoznati izvršitelj ušao u prostorije škole 'Hasan Kjafija Prušćak' i oštetio televizor, CD i DVD player. Osumnjičeni za sva navedena kaznena djela je E.D. rođen 1970. godine iz Donjeg Vakufa, protiv kojeg je podnesen izvještaj županijskom tužiteljstvu Travnik.

30.12. - Službenici PS Bugojno rasvijetlili su kazneno djelo, a radi se o 'Teškoj krađi'. Teška krađa izvršena je dana 15.12.2015. godine, kada je nepoznati izvršitelj provalio u metalni kontejner postavljen u malinjaku u mjestu Čaušlije, općina Bugojno, te u njemu oštetio elektro instalacije i prozore, nakon čega je iz istog otuđio određene predmete. Osumnjičeni za ovo kazneno djelo je E.D. rođen 1970. godine iz Donjeg Vakufa.

4.1. - U Donjem Vakufu službenici kriminalističke policije PU Jajce i Policijske postaje Donji Vakuf otkrili su izvršitelja tri kaznena djela paljevine vikendica u širem rejonu mjesta Oborci i Suhodol u općini Donji Vakuf. Kaznena djela izvršena su u periodu od 17. do 21.12.2015. godine, a osumnjičeni za njihovo izvršenje je E.D. rođen 1970. godine iz Donjeg Vakufa, protiv kojeg će, po kompletiranju predmeta, biti podnesen izvještaj županijskom tužiteljstvu Travnik, navodi se u izvješću policije.

Inače, iz izvora bliskih istrazi saznajemo kako je krajem prošle godine održan sastanak predstavnika MUP-a i županijskog tužiteljstva kako bi se sankcioniralo ovog počinitelja kaznenih djela.

Bljesak.info neslužbeno saznaje kako je Emin D. protjeran iz Italije zbog činjenja različitih kaznenih djela.

Kopirati
Drag cursor here to close