Klupko se odmotava

Drvar: Ubila supruga zbog novca od prodanih ovaca

Vijesti / Crna Kronika | 25. 09. 2015. u 21:21 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iz MUP-a HBŽ izvjestili su javnost da su djelatnici MUP-a HBŽ u skladu s odredbom članka 230. Zakona o kaznenom postupku FBiH podnijeli Županijskom tužiteljstvu HBŽ u Livnu, posebno izvješće o počinjenom kaznenom djelu protiv M.B. rođen 1976. godine u Drvaru.

Izvješće je podneseno zbog postojanja osnova sumjnje da je počinio KD 'Ubojstvo' iz članka 166 stvak 1. KZ FBiH i Z.T. rođena 1976. godine u Kotor Varoši, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila KD 'Ubojstvo' iz članka 166. stavak 1. u svezi s člankom 33 KZ FBiH.

Naime, dana 29.08.2015. godine u večernjim satima prvooptuženi M.B. je dobio informacije od drugooptužene Z. T. da je P.T. otišao na područje Ataševca, općina Drvar, u sječu bukovog drveća, nakon čega je M. B. sjeo u svoje motorno vozilo marke "Nissan", sa sobom je ponio lovačku pušku, nakon čega se uputio u smjeru Ataševca - Petkovića Kolibe, odnsosno mjesta gdje se nalazio P. T.

Dolaskom u blizinu mjesta događaja M. B. je ostavio vozilo marke "Nissan", a iz vozila uzeo lovačku pušku, te se pješice uputio prema mjestu gdje se nalazio P. T. Dolaskom u neposrednu blizinu gdje je P.T. sijekao bukovo drveće, M. B. je iz lovačke puške pucao u predio vrata prema P. T., nanijevši mu smrtonosne ozljede.

Opisanom djelatnošću postoji osnova sumnje da je M. B. počinio KD 'Ubojstvo' iz čl. 166. stavak 1. KZ F BiH, a Z.T. rođena 1976. godine, KD 'Ubojstvo' iz čl. 166. stvak 1 u svezi s člankom 33. KZ F BiH (pomaganje), navodi se iz MUP-a HBŽ.

Neslužbeno se doznaje da je ubijeni bio Perica Trninić, dok je ženska osoba bila njegova supruga Zora Trninić. Osoba za koju se sumnja da je počinila ubojstvo je Miladin Bosnić.

"Proširenjem istrage, ispisom mobitela i sms poruka kod osumnjičenih došlo se do saznanja da je supruga ubijenog Zora Trninić kao pomagačica sudjelovala u njegovom ubojstvu, te je Tužiteljstvo podnijelo prijedlog da joj se odredi pritvor a zbog opsanosti da bi mogla pobjeći", kazao je sudac za prethodni postupak Suda u Livnu Nedim Begić.

Istraga se nastavlja, kazao je Begić. Traži se još informacija od poziva i sms poruka od svih bh. mobilnih operatera, a u prilog sumnji ide činjenica da je supruga ubijenog odmah prodala njegovih 250 ovaca, a novac je planirala podijeliti sa svojim partnerom, objavio je 'Dnevni avaz'.

Kopirati
Drag cursor here to close