Hollande: Ovo je rat

Državljanin Crne Gore povezan sa napadom u Parizu?

Vijesti / Crna Kronika | 14. 11. 2015. u 12:32 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Agencija Associated Press prenosi da njemački mediji javljaju kako je u Bavarskoj navodno uhićena osoba povezana s napadima u Parizu.

Lokalna policija nije potvrdila da je osoba povezana s napadima. Riječ je o 51-godišnjaku, navodno državljaninu Crne Gore, privedenom još prošlog tjedna, u čijem su automobilu pronašli oružje.

Ista agencija prenosi kako je policija pronašla i sirijsku putovnicu na tijelu jednog od napadača u Parizu.

Putovnica je pronađena na tijelu jednog od bombaša samoubojice, koji je izvršio napad blizu stadiona tijekom prijateljske utakmice između Francuske i Njemačke.

Prema informacijama iz istrage, drugi samoubojica ispred stadiona Stade de France imao je samo 15 godina.

Istražitelji rade uz pretpostavku da su napadači bili podijeljeni u dvije grupe, prva je djelovala u blizini Stade de France gdje se odigravala nogometna utakmica između Njemačke i Francuske, druga u 10 i 11 pariškoj četvrti.

Forenzički timovi provode testiranje uzorka DNK preuzetih s "uglavnom raspršenih" tijela bombaša samoubojica, izjavio je policijski izvor za BFMTV. Rezultati analize se očekuje unutar dva dana.

U blizini koncertne Bataclan, koja je bila poprište užasavajućeg pokolja, pronađen je sumnjiv Volkswagen Polo. Policija je uzela otiske zbog sumnje da su ga koristili teroristi.

Nešto ranije, Islamska je država i sama preuzela odgovornost za krvoproliće.

Podsjetimo, osam napadača je mrtvo, od toga je njih sedam počinilo samoubojstvo aktiviravši eksploziv u sinoćnjem terorističkom napadu u francuskoj prijestolnici. Teroristi su napali šest lokacija u širem centru Pariza.

Policija traga za eventualnim pomagačima.

Kopirati
Drag cursor here to close