Dvije godine zatvora

Rodice iz BiH uhićene u Francuskoj - džeparile po metroima

Riječ je o djevojkama za kojim su francuski istražitelji tragali mjesecima jer su uvijek one bile na snimcima video nadzora neposredno prije nekog džeparenja
Vijesti / Crna Kronika | 01. 04. 2024. u 10:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Državljanke Bosne i Hercegovine (18, 19) osuđene su na dvije godine zatvora, od kojih godinu uvjetno zbog 27 krađi u metroima u Toulouseu i Blagnacu, prenijeli su francuski mediji.

Riječ je o djevojkama koje su u rodbinskoj vezi, a koje su u periodu od veljače do prosinca 2023. godine izvršile skoro 30 kaznenih djela, a navodno je njihov plijen iznosio više od 20.000 eura. Uhićene su sredinom ožujkai već osuđene.

Naime, one su na stanicama metroa mjesecima džeparile, mahom starije ljude, a onda s njihovih kartica podizale novac. Njihova najstarija žrtva ima 87 godina.

Inače, riječ je o djevojkama za kojim su francuski istražitelji tragali mjesecima jer su uvijek one bile na snimcima video nadzora neposredno prije nekog džeparenja. Obično bi iskoristile gužvu na stanici i nestale bez traga, ali bi se vraćale već nakon nekoliko dana.

Jedna od njihovih žrtava kaže da nije bio ni svjestan što se događa, ali da je tek kasnije, rekonstrukcijom događaja, shvatio da su ga pratile u stopu. Čim su ga opljačkale, odmah su podigle 1000 eura s njegove kartice, pišu Nezavisne.

Kopirati
Drag cursor here to close