Zbog Kasumovića

Feđa Isović: Televizijska kuća otkazala je emitiranje serije "Lud, zbunjen, normalan"

Isović koji je godinama surađivao s Kasumovićem razgovor za N1 počinje u nevjerici da je glumac bio spreman počiniti takvo, kako je rekao, stravično djelo.
Vijesti / Crna Kronika | 21. 09. 2024. u 19:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bh. scenarist Feđa Isović koji je imao nekoliko suradnji s glumcem Moamerom Kasumovićem poručio je da će prekinuti svu suradnju i projekte s njim nakon šokantne informacije da je osuđen za bludnje radnje nad maloljetnikom.

Kako kaže, radili su i na novom projektu koji je odmah obustavljen.

Iznenađeni, kao i publika 

Isović koji je godinama surađivao s Kasumovićem razgovor za N1 počinje u nevjerici da je glumac bio spreman počiniti takvo, kako je rekao, stravično djelo.

"Svi smo jednostavno potpuno zbunjeni i šokirani. Nikada nisam mogao zamisliti da netko od ekipe, a naročito ne on, može biti u centru ovakvih stravičnih događanja. Iskreno s njim sam se svega nekoliko puta u životu privatno družio, ali je točno da smo dugo surađivali počevši od 'Dobro uštimanih mrtvaca' koja je bila prva njegova uloga u filmu, a moj prvi scenarij tako da smo još iz tog perioda surađivali. Isto sam iznenađen svime ovime kao i publika kako ovdje tako i u regiji", istaknuo je.

Serija "Taxi" je novi projekt u kojem je ulogu ostvario Kasumović, a čija je prva pilot epizoda snimljena prošle godine. Bila je u fazi montiranja, ali to je sve prekinuto.

"Neki mediji su prenijeli da je imao glavnu ulogu u toj seriji, to nije točno, ali jeste da je njegova uloga bila značajna. Međutim, odmah po saznanju o svemu što se dogodilo, mi smo obustavili taj projekt, točnije, montažu i produkciju serije pa ćemo vidjeti u dogledno vrijeme što ćemo raditi i hoćemo li raditi dalje na toj seriji i dosnimavati s nekim drugim glumcima. O tome ćemo tek razmišljati, a sigurno je da se neće emitirati s njim", dodao je Isović.

Isović je dugo s Kasumovićem surađivao na popularnoj seriji "Lud, zbunjen, normalan" koja se godinama snimala i emitirala, a u kojoj je on simpatije publike pobrao kao "simpatični doktor Damir Fazlinović".

Prekid emitiranja 

Sinoć su iz Omladinskog Film Festivala u javnom priopćenju zamolili emitere da prekinu s prikazivanjem svih filmova i serija u kojima Kasumović glumi, a Isović nam je također rekao da je takvo obavještenje već dobio od jedne televizije.

"Dobili smo obavijest od Nove TV da će obustaviti emitiranje serije 'Lud, zbunjen, normalan' što nam je užasno žao, ali potpuno razumijem takav postupak i tu reakciju. To je negdje standardna politika TV kuća. To je nama i u poslovnom smislu veliki udarac, ali to je najmanji problem u odnosu na taj cjelokupni i događaj i žrtvu tog događaja", poručio je na kraju Isović.

Podsjetimo, Kasumović je osuđen za bludne radnje nad maloljetnikom i nakon toga je prijavljen zbog tog krivičnog djela. Sudski proces je počeo, a on se odselio u rodno Bijelo Polje te se tako sve do prije nekoliko dana zataškao taj slučaj.

Mladić koji je bio Kasumovićeva žrtva je 16. rujna u Narodnom pozorištu Sarajevo nakon predstave koja govori o nasilju ustao iz publike i javno sve ispričao što je šokiralo u potpunosti sve prisutne.

Iz Općinskog suda Sarajevo potvrdili su da je glumac Moamer Kasumović 14. studenoga 2023. godine za 36.500 KM platio godinu zatvora na koju je bio osuđen zbog bludnih radnji nad maloljetnikom.

Kopirati
Drag cursor here to close