Pad helikoptera OSBiH

FOTO/VIDEO | Bljesak.info u Buturović polju na mjestu pada helikoptera

Zukan Helez je istaknuo kako su procjene da na helikopteru nema veće štete, ali je potonuo.
Vijesti / Crna Kronika | 28. 08. 2024. u 13:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na mjestu današnjeg pada helikoptera Oružanih snaga Bosne i Hercegovine iz sastava Brigade zračnih snaga i protuzračne obrane u Jablaničko jezero postavljeni su šatori i dovezena teretna i vučna vozila.

Očekuje se da će se uskoro pristupiti izvlačenju letjelice iz vode. Kako se može vidjeti na fotografijama, policija je još uvijek prisutna na mjestu nesreće gdje vrše očevidne radnje.

Ministar obrane BiH Zukan Helez za "Avaz" je prokomentirao pad helikoptera Oružanih snaga BiH u Jablaničko jezero kod Buturović Polja.

Helez je istaknuo da su jedinice Oružanih snaga imale probu pred vježbu.

''Imali su sva potrebna odobrenja za vježbu s Civilnom zaštitom Konjic, koja se tiče spašavanja na vodi. U tom niskom letu jednom skijom su zakačili žicu, vjerojatno od dalekovoda i pali u jezero. Helikopter je potonuo, voda je na tom području dubine između šest i deset metara'', istaknuo je Helez.

Dodao je da posada od četiri člana je stabilno, nema većih ozljeda.

Helez je istaknuo kako su procjene da na helikopteru nema veće štete, ali je potonuo.

Podsjetimo, helikopter Oružanih snaga Bosne i Hercegovine tipa UH-1H iz sastava Brigade zračnih snaga i protuzračne obrane danas, 28. kolovoza 2024. godine, u 11 sati pao je u Jablaničko jezero.

Naknadno su se oglasile i OS BiH, rekavši kako četveročlana posada u sastavu pilot, kopilot, tehničar-letač i specijalist službe traganja i spašavanja, nisu životno ugroženi i nalazi se na preventivnom liječničkom prijemu u hitnoj pomoći u Konjicu.

Helikopter je bio angažiran na generalnoj probi za planiranu vježbu s civilnom zaštitom Općine Konjic, koja se trebala održati u četvrtak. Sve nadležne službe, kažu iz OSBIH, su odmah upućene na teren, radi utvrđivanja okolnosti pada helikoptera.

Snimljen trenutak kada je helikopter OSBiH pao u Jablaničko jezero.

Kopirati
Drag cursor here to close