javili prošle godine

Francuska ignorirala upozorenje Turske na jednog od terorista

Vijesti / Crna Kronika | 17. 11. 2015. u 07:11 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Visoki turski dužnosnik izjavio je u ponedjeljak da su vlasti njegove zemlje obavijestile o jednom od bombaša samoubojica u pariškim napadima svoje francuske kolege u 2014. godini, ali da nisu dobile nikakav odgovor.

Dužnosnik je kazao da su turske vlasti identificirale Omara Ismaila Mostefaija kao eventualnog "sumnjivog terorista" u listopadu 2014. One su obavijestile francuske vlasti o njemu u prosincu prošle i u lipnju ove godine.

Rekao je da Turska nije dobila nikakav odgovor od Francuske do razdoblja nakon pariških napada kada je zatražila informaciju o Mostefaiju.

Ured pariškog tužitelja priopćio je da Mostefai bio povezan s islamskim ekstremistima još prije pet godina.

Turski dužnosnik izjavio je da je Mostefai ušao u Tursku u 2013., ali da vlasti nisu imale nikakvog traga da je napustio zemlju. Kazao je kako Mostefaijev slučaj pokazuje da su razmjena obavještajnih podataka i efikasna komunikacija među vlastima od ključnog značaja u borbi protiv terorizma.

Dužnosnik nije mogao biti imenovan jer pravila službe zabranjuju civilnim službenicima da se obraćaju novinarima bez ovlaštenja, prenosi AP.

Kopirati
Drag cursor here to close