Savjeti

Francuska objavila video u slučaju terorističkog napada: Pobjeći, sakriti se, uzbuniti

Vijesti / Crna Kronika | 17. 02. 2016. u 12:56 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon plakata objavljena početkom prosinca, francuska vlada kreće s video-kampanjom poduke "u zaštiti i spašavanju života u slučaju terorističkog napada", tri mjeseca nakon ubojstava počinjenih 13. studenoga, piše Hina.

Video-snimka u trajanju dvije minute i 40 sekundi sadrži nekoliko artikuliranih sekvenci na temu "Pobjeći/Sakriti se/Uzbuniti kojoj se dodaje upoznavanje s radnjama oko prve pomoći", ističu službe premijera u priopćenju.

Savjeti ostaju isti: pobjeći ako okolnosti dopuštaju. Potom, ako je moguće, pomoći drugima da napuste mjesto opasnosti, ne izlagati se, upozoriti ljude oko sebe i odvratiti ih od približavanja mjestu opasnosti.

Ako bijeg nije moguć, treba se zatvoriti i na vrata postaviti zapreke, a ako to nije moguće skloniti se iza čvrste zapreke poput zida ili stupa, ugasiti svjetlo i staviti telefon na tišinu, bez vibracija.

Videosnimka navodi i koje brojeve treba zvati kad se nađete na sigurnom te kako se ponašati kad stignu snage sigurnosti. Upućuje i kako izvesti hitne radnje za zaustavljanje krvarenja i imobilizaciju.

Kopirati
Drag cursor here to close