@JihadiJohn8

Francuski zrakoplov prizemljen zbog lažne prijetnje na Twitteru

Vijesti / Crna Kronika | 14. 11. 2015. u 16:25 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Francuski zrakoplov Air Francea prizemljen je u Amsterdamu nakon što je nepoznata osoba uputila prijetnje putem Twittera kako će raznijeti navedeni zrakoplov.

Svi putnici leta AF1741 evakuirani su sa Schipol aerodroma, a konačna destinacija zrakoplova bio je Charles de Gaulle aerodrom u Parizu, na koji je trebao sletjeti u subotu poslijepodne.

Pripadnici osiguranja pretražili su zrakoplov, a sve zbog prijetnje osobe pod nazivom @JihadiJohn8, koji je na Twitteru napisao kako će ovaj zrakoplov biti raznesen na isti način kao i ruski zrakoplov koji je oboren proteklog mjeseca nakon polijetanja iz Sharm el Sheika.

Osoba je prijetnje uputila s naloga s kojega ranije nisu dolazile prijetnje, a sadržaj poruke je glasio ''Zaboravili ste Rusiju? Čekajte samo da vidite što će se dogoditi na letu AF1741 iz Amsterdama prema Parizu'', iz hashtag ''#ParisAttacks'', koji se od jučer koristi za obilježavanje napada na Francusku.

Ista osoba uputila je prijenje napadom na Schipl aerodrom, kao i na drugi aerodrom u Bruxellesu. Ta poruka je glasila: ''Jučer je napadnut Pariz, a danas će biti napadnuti Bruxelles aerodrom i Schipol aerodrom, i to od strane naše braće'', uz hashtag ''#ParisAttack'' i ''#ISIS'', a tweet je kasnije obrisan.

Glasnogovornik Air Francea potvrdio je kako su putnici evakuirani, ističući za Daily Mail kako su razlog evakucije prijetnje putem Twittera, ističući kako psi tragači pretražuju zrakoplov.

Zrakoplov je trebao poletjeti u 14.45 sati, no na kraju je poletio tek u 17.00 sati, da bi sat vremena kasnije sletio na pariški aerodrom Charles de Gaule.

Unatoč valu terorističkih napada širom francuske prijestolnice, pariški aerodromi ostali su otvoreni za promet. Iako su neke aviokompanije otkazale letove prema Parizu do daljnjeg, francuska aviokompanija Air France nije otkazala niti jedan let, a svi avioni ove kompanije lete prema redu letenja.

Kopirati
Drag cursor here to close