USKOK

Hrvati šleperima na zapad vozili tonu heroina

Vijesti / Crna Kronika | 15. 10. 2015. u 09:03 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon jednoipolgodišnje tajne istrage u koju su bili uključeni i istražitelji drugih zemalja, hrvatski su policajci prije nekoliko dana uhitili deveteročlanu grupu krijumčara koju sumnjiče da je od kraja srpnja 2013. godine prošvercala ogromne količine heroina te supstanci potrebnih za proizvodnju te droge.

Riječ je o nešto manje od tone heroina, te 14 tona anhidrida octene kiseline, supstance potrebne za proizvodnju heroina iz morfijumske baze.

Čitavu je akciju koordinirao USKOK, a uz naloge istražnih sudaca skupinu su godinu i pol tajno slušali i pratili.

Zanimljivo je također da među osumnjičenicima nema poznatih imena iz kriminalnog miljea premda se radilo o impresivnim količinama narkotika. Upravo iz toga proizlazi sumnja da su osumnjičenici bili samo prijevoznički dio veće skupine puno ozbiljnijih krijumčara koji su nedavno uhićeni u Austriji i Njemačkoj.

Kao glavnog organizatora USKOK je osumnjičio Bojana Meštrovića (48), vlasnika malog obrta u Zagrebu, koji je prije nekoliko dana i završio u Remetincu.

Inicijale njegova imena, pak, prije godinu i pol otkrili su novinari kad su pokušali doznati kome je pripadao kamion koji je pao na graničnom prijelazu između Turske i Bugarske i u kojemu se nalazilo 717 kilograma heroina.

Upravo nakon te zapljene turske policije, u čitavu priču uključili su se njihovi hrvatski kolege i istražitelji USKOK-a.

Opširnije na stranicama Jutarnjeg lista

Kopirati
Drag cursor here to close