Potjera

Istočno Sarajevo: Uhićen muškarac koji je ubio policajca

Vijesti / Crna Kronika | 09. 12. 2015. u 16:28 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo uhitili su u utorak E.M. iz Prijepolja u Srbiji, za kojim je bila raspisana međunarodna tjeralica zbog postojanja osnovane sumnje da je usmrtio službenika prometne policije.

Ovaj muškarac se sumnjiči da je u srpnju ove godine u mjestu Bijelo Polje, u Crnoj Gori, vozilom udarilo policajca koji je nakon toga preminuo.

Iz Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo su pojasnili da je policija jučer, u mjestu Krupac, u općini Istočna Ilidža, pokušala zaustaviti vozilo "Passat", ali je vozač nastavio kretanje.

U policijskoj potjeri vozač je izgubio kontrolu nad vozilom i sletio s kolnika. Vozač koji je bio bez osobnih dokumenata, a u čiji se identitet sumnjalo, predstavio se policijskim službenicima kao S.P. iz Hrvatske.

Operativnim radom policijskih službenika Sektora kriminalističke policije CJB Istočno Sarajevo, kao i uvidom u bazu izdatih osobnih dokumenata, utvrđeno je da je ova osoba dala lažne podatke o sebi, te da je riječ o E.M. iz Prijepolja, u Srbiji, za kojim je raspisana međunarodna tjeralica zbog postojanja osnovane sumnje da je usmrtio službenika prometne policije.

U ovoj prometnoj nezgodi teško je ozlijeđen suvozač čiji su inicijali M.H., koji je nakon ukazivanja liječničke pomoći u bolnici Istočno Sarajevo prevezen u Kliniku urgentne medicine na Koševu na dalje liječenje, priopćeno je iz Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo.

Da se nije odrekao kriminalnih aktivnosti, ispostavilo se nakon prekjučerašnje nezgode, pošto su policajci u automobilu koji je vozio pronašli 12 plastičnih paketa punih marihuane, teške 15,5 kilograma!

Dok pripadnici CJB Istočno Sarajevo rade svoj dio posla, treba naglasiti da je Memić uhićen i krajem 2012. godine u akciji "Trio", kada su pali međunarodni šverceri droge, prenose 'Nezavisne novine'.

Potom je u siječnju prošle godine u Podgorici osuđen na godinu dana zatvora zbog optužbe da je marihuanu prenosio iz Albanije u Tuzi, a zatim iz Bijelog Polja dalje u BiH. Prema presudi, on je član organizirane kriminalne grupe, a osuđen je za šverc 250 kilograma marihuane.

Kopirati
Drag cursor here to close