Tuzla

Izbo muškarca i pobjegao

Vijesti / Crna Kronika | 06. 05. 2024. u 14:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U nedjelju, u 23:55 sati policiji je prijavljeno da je u tuzlanskom naselju Husino došlo do fizičkog nasilja u kojem je jedna osoba ozlijeđena ubodima hladnim oružjem. 

Kako je priopćeno iz MUP-a Tuzlanskog kantona, zbodena osoba je prevezena u tuzlanski Dom zdravlja te je utvrđeno da se radi o R.A. (1983) iz Bijeljine, koji je potom prevezen u Kliniku za hirurgiju UKC Tuzla, gdje je zadržan na daljnjem liječenju.

Operativnim radom na terenu policijski službenici su došli do saznanja da je iste večeri oko 23:47 sati, u mjestu Husino, muškarac inicijala Z.C. (1976) iz Tuzle, zadao više ubodnih rana R.A., nakon čega se udaljio s mjesta događaja.

''Sve istražne radnje na rasvjetljavanju i dokumentiranju u vezi pokušaja ubojstva, a koje se pravno kvalificira kao krivično djelo Ubojstvo – iz člana 166 KZ F BiH, u vezi s članom 28 istog zakona (pokušaj), za koje se Z.C. sumnjiči, poduzimaju se po nalogu postupajućeg tužitelja, o čemu će Kantonalnom tužiteljstvu Tuzlanskog kantona biti dostavljen Izvještaj sa dokazima'', stoji u priopćenju MUP-a.

Dodaje se kako je Z.C. u bijegu te da je za njim raspisana operativna potraga.

Kopirati
Drag cursor here to close