Motociklisti i biciklisti

Travanj i svibanj u HNŽ-u: Prometne 'na dva kotača' odnijele jedan život, devet ozlijeđenih

U ljetnim mjesecima povećava se broj prometnih nezgoda u kojima sudjeluju biciklisti i motociklisti.
Vijesti / Crna Kronika | 05. 07. 2024. u 18:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U samo dva mjeseca u Hercegovačko-neretvanskoj županiji dogodilo šest prometnih nesreća u kojima su sudjelovali motociklisti, te četiri prometne nesreće u kojima su sudjelovali biciklisti. Jedna osoba je poginula, a devet je ozlijeđenih.

Prema podacima Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) HNŽ-a u travnju ove godine bile su dvije prometne nesreće s motociklistima i to jedna u naselju, gdje je motociklist ozlijeđen, a jedna van naselja u kojoj je motociklist lakše ozlijeđen.

Jedna osoba je poginula, jedna lakše i jedna teže ozlijeđena u prometnim nesrećama u kojima su sudjelovali biciklisti u travnju ove godine, od toga su dvije nesreće po podacima MUP-a bile u naselju, a jedna nav naselja.

U svibnju biciklisti su na cestama HNŽ-a sudjelovali u jednoj nesreći, i to u naselju, dok su četiri motociklista zadobila ozljedee u prometnim nesrećama u naselju. Jedan je teže ozlijeđen a tri lakše.

Iako nismo dobili službene podatke iz lipnja, samo u arhivi našeg portala dvije su nesreće u Mostaru u kojima je sudjelovao motocikl, jedna u Konjicu, a jedna u Prozor-Rami gdje su s motora pala dva maloljetnika.

Kao što se vidi u statistikama, vožnja motorom može kobno završiti stoga je važno da motociklisti i biciklisti kada izlaze na prometnice nose zaštitnu opremu, u prvom redu kacigu, a ono što je posebno važno posebno za motoriste je da prilagode vožnju, ostave dovoljno prostora za kočenje, voze na dovoljnoj udaljenosti od vozila ispred sebe, a posebno je važno da ne voze slalom oko vozila, sigurnost u prometu je uvijek najvažnija.

Kopirati
Drag cursor here to close