Akcija

Jednomjesečni pritvor za šest dilera droge

Vijesti / Crna Kronika | 16. 07. 2015. u 16:29 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Županijski sud u Tuzli prihvatio je prijedlog postupajućeg tužitelja i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za Edina O. (39), Husejina O. (23), Adnana H. (27), Nermina F. (39) iz Gračanice i Hasana O. (49) iz Srebrenika, zbog postojanja osnovane sumnje da su u grupi koju je organizirao Edin Omerčičević počinili produženo kazneno djelo 'Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga'.

Postoji osnovana sumnja da je Edin O. organizirao grupu, u kojoj su bile i ostale osumnjičene osobe, te da je u razdoblju od početka veljače do 14. srpnja 2015. godine za grupu nabavaljao opojne droge marihuana i amfetamin. Članovi grupe su od Edina O. preuzimali drogu, vagali je, prepakivali i prodavali većem broju osoba na području Gračanice i drugih mjesta u Tuzlanskoj županiji i dijelili zaradu od prodaje.

Općinski sud Gračanica je prihvatio prijedlog Tužiteljstva i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora i za Merseda M. (37) iz Gračanice koji je osumnjičen da je u ovom razdoblju počinio isto kazneno djelo, odnosno da je nabavljao i većem broju konzumenata prodavao opojnu drogu amfetamin.

Pripadnici MUP-a TŽ su 14. srpnja 2015. godine izvršili pretres objekata na određenom broju lokacija u Gračanici i drugim mjestima u TŽ. Prilikom pretresa su osumnjičeni lišeni slobode, izvršena je kriminalistička obrada, te su uz izvještaj o počinjenom kaznenom djelu predati u nadležnost Tužiteljstva.

Postupajući tužitelj je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičene u prostorijama Tužiteljstva, priopćeno je iz Ureda za informiranje Tužiteljstva TŽ.

Kopirati
Drag cursor here to close