Leš u gepeku

Kladuša: Tko je pronađen u gepeku zapaljenog automobila i kako je ubijen?

Vijesti / Crna Kronika | 05. 11. 2014. u 07:47 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U gepeku automobila Mercedes slovenskih registarskih oznaka, koji je izgorio u nedjelju oko 20:30 sati u naselju Polje kod Velike Kladuše, pronađeno je ugljenisano tijelo za koje se pretpostavlja da je vlasnik vozila Kasim Halilagić (54), koji je živio u mjestu Todorovska Čelinja, općina Velika Kladuša.

Neslužbeno 'Dnevni avaz' saznaje da je obdukcija otkrila da je riječ o ubojstvu, odnosno da je Halilagiću prethodno s više udaraca tupim predmetom razbijena lobanja, nakon čega je mrtav ubačen u gepek i zapaljen.

O pronalasku leša policiju su obavijestili kladuški vatrogasci koji su na dojavu o požaru u obližnjoj šumi u naselju Polje izašli na teren i zatekli zapaljen Mercedes. Na lice mjesta odmah su izašli i službenici Policijske uprave Velika Kladuša i osigurali lokaciju, a od ponedjeljka ujutro istragu vodi županijska tužiteljica Envera Osmanović s pripadnicima Sektora kriminalističke policije MUP-a USŽ.

Tužiteljica Osmanović je odbila dati izjavu dok se ne okonča obdukcija tijela. "Mi još ne možemo potvrditi identitet osobe čiji je leš pronađen u gepeku, ali nam je poznato da je ovaj auto posljednjih nekoliko dana koristila osoba K. H.", rekao je Ale Šiljdedić, glasnogovornik MUP-a USŽ. O Kasimu Halilagiću malo se zna u Kladuši, a ovaj događaj izazvao je šok u Krajini. O motivima se nagađa.

Činjenica da se Halilagić oženio bivšom suprugom Sulje Karajića, osuđenog pripadnika Armije RBiH koji izdržava 18-godišnju kaznu zatvora za počinjeni ratni zločin, upućuje na jedan od mogućih motiva. "Sin Sulje Karajića, Džihad upućivao je prijetnje Kasimu Halilagiću", saznaje 'Avaz' u Kladuši. U ovom gradu podsjećaju i na krvavi događaj otprije četiri godine, kada je, 24. listopada, kod stare autobusne stanice ubijen Kasimov bratić Asim Halilagić, a teško ranjen Muhamed Šabić.

Na njih je pucao rođak Ibrahim Halilagić. No, ovaj slučaj, po svemu sudeći, nema veze sa smrću Kasima Halilagića. Dodatne špekulacije u vezi s motivima vezane su za informacije da je Halilagić u Ljubljani, gdje je živio, a povremeno dolazio u Veliku Kladušu, bio aktivan džematlija i hadžija. Neslužbeno, Halilagić je u Sloveniji imao problema sa zakonom, a posljednju godinu živio je u BiH. Pretpostavlja se i da je netko došao iz Slovenije i ubio ga. Jedan od motiva, saznaje 'Avaz', mogao bi biti i trgovina drogom.

Kopirati
Drag cursor here to close