Bare

Klizište kod Kaknja zatrpalo barake: Poginula jedna, a spašene tri osobe

Vijesti / Crna Kronika | 04. 01. 2015. u 22:57 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od posljedica pokretanja klizišta sinoć oko 20.30 sati došlo je do zatrpavanja stambenih objekata u dijelu kakanjskog naselja Bare, gdje je smrtno nastradala jedna ženska osoba S.K., rođena 1976.godine, dok su tri osobe ozlijeđene i prebačene su u Urgentni centar Kantonalne bolnice Zenica.

Prema prvim službenim informacijama prilikom pokretanja klizišta, u ulici Prvog maja, dugačkog oko 150 metara i 500 metara širine, došlo je do rušenja i zatrpavanja tri stambena objekta.

Tom prilikom bile su ugrožene 23 osobe, od koji se njih 19 uspjelo na vrijeme izvući iz objekta, dok su dvije žene i dvije djevojčice ostale zarobljene pod ruševinama.

U akciju spašavanja kakanjskim vatrogascima je pomogla jedna grupa Čete za spašavanje Rudnika mrkog uglja Kakanj.

Oni su brzom zajedničkom akcijom uspjeli izvući tri preživjele osoba kojima je zatim pružena pomoć u Domu zdravlja Kakanj, nakon čega su prebačene u zeničku bolnicu.

Radi se Sadiki M. i maloljetnim djevojčicama B.M. i M.K., koje se, prema prvim informacijama, nalaze izvan životne opasnosti.

Nažalost jedna žena, radi se o Samiri Kovačević, je zadobila teške tjelesne ozljede i ona je podlegla prije nego su spasioci pristigli do nje.

Nakon pokretanja klizišta, koje je ugrozilo živote 23 osoba pojavila je provalija duboka oko 50 metara, a radi se o lokalitetu "Kamare", u dijelu naselja Bare, koje je ugrozila takozvana "rudnička jalovina", koja je na ovom mjestu odlagana prije pedesetak godina.

Za 19 članova ugroženih obitelji, kojima je u tri uništene barake ostala sva imovina, odmah je bio osiguran prinudni smještaj u obližnjoj osnovnoj školi, ali su sve prihvaćene od rodbine i prijatelja gdje su našle privremenu zaštitu.

"Sve spašene osobe su trenutno zbrinute i tijekom dana će se odlučiti o daljnjim aktivnostima vezanim za ovu nesvakidašnju nesreću", priopćeno je Agenciji Fena iz nadležne slube Općine Kakanj.

Na mjesto ove prirodne nesreće pristigle su ekipe Federalne civilne zaštite, koje zajedno s ostalim spasilačkim ekipama pretražuju ovaj lokalitet.

Kopirati
Drag cursor here to close