Stanje neprimijenjeno

Konjic: Traži se pomoć helikoptera za gašenje požara

Vijesti / Crna Kronika | 11. 11. 2015. u 07:32 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na području općine Konjic došlo je do izbijanja više požara od kojih su aktivna dva veća šumska požara: u rejonu Bijela- Rapti i rejon Šćavnice - Gornje Višnjevice.

Na području Rapti požar na desnom krilu je lokaliziran, međutim zbog vjetra i suhog lišća ima tendenciju širenja prema Bijeloj. Teren je nepristupačan, djelatnici Šumarstva „Prenj“ nastoje ga lokalizirati.

''Uputili smo zahtjev za helikopter, ali ne znamo kad će i hoće li doći gasiti požar'', rečeno je za Bljesak.info iz Vatrogasne postrojbe Konjic.

Požar na lokalitetu G.Višnjevica (Šćavnice) i dalje je aktivan, opožareno je oko 15 ha šume, trave i niskog raslinja. Vatrogasci su zajedno sa mještanima ugasili jedan dio požara, dok je krak na Bolobanovom brdu još aktivan.

U 18,20 sati iz CZ-e Konjic stigao je zahtjev za pomoć u gašenju vatre helikopterom oružanih snaga BiH, koji je proslijeđen u Federalni operativni centar Sarajevo, priopćeno je.

Iz Civilne zaštite Konjic jutros je rečeno kako je stanje na požarištu jutros bez bitnijih promjena u odnosu na sinoć.

Prozor –Rama

Dana 10.11.2015 godine u 08:00 sati vatrogasci primili dojavu da u predjelu planine Makljen gori trava i nisko raslinje. Vatrogasci DVD „Rama“ odmah izašli na požarište ali zbog nepristupačnosti terena nisu uspjeli ugasiti požar. Požar se trenutno drži pod nadzorom, nisu ugroženi ljudi i imovina.

Čapljina

Od 14:45 do 15:30 sati u Prćavcima gorilo nisko raslinje i trava,
Od 16:00 do 16:35 sati u Gabela polju tehnička intervencija

Mostar

Od 17:20 do 17:55 sati u ul. K. Tvrtka, gorila kuhinja u stanu,
Od 22:55 do 23:35 sati u Vukovarskoj ulici, intervencija u stanu.

Kopirati
Drag cursor here to close