Primanje mita

Kulenoviću određen jednomjesečni pritvor

Vijesti / Crna Kronika | 13. 06. 2016. u 12:58 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sud BiH odredio je jednomjesečni pritvor šefu Grupe za prinudne naplate Uprave za neizravno oporezivanje BiH Nedimu Kulenoviću, osumnjičenom za kazneno djelo 'Primanja dara i drugih oblika koristi'.

Prema sudskom rješenju, pritvor može trajati do 10. srpnja ili do nove odluke Suda, priopćeno je iz ove pravosudne institucije. Uvidom u podneseni dokazni materijal, Sud je utvrdio da postoji osnovana sumnja da je Kulenović počinio kazneno djelo za koje se tereti, prenosi Srna.

Pritvor je određen zbog osnovane bojazni da će, boravkom na slobodi, osumnjičeni uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za kazneni postupak, odnosno zbog naročitih okolnosti koje ukazuju da će ometati kazneni postupak uticajem na svjedoke.

Kulenovića se tereti da je kao šef Grupe za prinudne naplate UNO BiH, od osobe koja je PDV dužnik, tražio novac za sebe kako bi omogućio reprogram poreznog duga.

Njega su u petak, 10. lipnja, uhitili policijski službenici Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske neposredno nakon primanja mita.

Kopirati
Drag cursor here to close