Tužiteljstvo

Lutka: Optuženi priznali pljačke

Vijesti / Crna Kronika | 01. 04. 2016. u 11:10 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Optuženi Bobar Slaviša, rođen 1978. godine u Bijeljini, državljanin BiH, u potpunosti je priznao krivnju za optužbe za koje se tereti u okviru predmeta ''Lutka''.

Predložena kazna od godinu dana zatvora, u skladu je s ulogom optuženog u izvršenju kaznenog djela i njegovom odgovornošću u kaznenom djelu.

Optuženi Bobar Slaviša, tereti se u okviru točke optužnice u predmetu ''Lutka'', koja se odnosi na pljačku transporta novca Pavlović banke, koja je izvršena između Han Pijeska i Sokoca, u kolovozu 2005. godine.

Optuženi Bobar tereti se da je razbojnicima dao podatke o vremenu i načinu transporta novca. Sporazumnim priznanjem, optuženi se obvezao da će svjedočiti protiv ostalih optuženih u ovom i drugim predmetima koji se vode.

Sklapanjem sporazuma, optuženi se odriče prava na suđenje i prava na žalbu na kaznu koju mu na temelju sporazuma izrekne Sud BiH.

I optuženi Himzo Ćato (1972.), sporazumno je u potpunosti priznao krivnju za kazneno djelo organiziranog kriminala i pripadnosti zločinačkoj organizaciji a u svezi s kaznenim djelom razbojništva i pranja novca.

Optužen je da je svojim vozilom na području Ilidže, sačekao dio optuženih koji su počinili pljačku, te ih sa svojim vozilom povezao na drugu lokaciju.

U skladu sa sporazumom, za optuženog je predložena jedinstvena kazna od dvije godine zatvora, koja je u skladu s ulogom i odgovornošću optuženog u izvršenom kaznenom djelu. Također, sporazumom je predviđeno oduzimanje nezakonite imovinske koristi u iznosu od 100.000 eura.

Sporazumnim priznanjem, optuženi se obvezao na svjedočenje u predmetu protiv drugih optuženih u predmetu kodnog naziva „Lutka“, kao i drugim predmetima u kojima se njegovo svjedočenje zatraži od tužiteljstva ili suda.

I optuženi Admir Ahmetspahić, rođen 1980. godine u Sarajevu, državljanin BiH, u potpunosti je priznao krivnju za sudjelovanje i izvršenje kaznenog djela, u okviru jedne tačke optužnice u predmetu "Lutka", a koja se odnosi na pljačku Pošte 2, na Željezničkoj stanici u Sarajevu, u srpnju 2009. godine.

Predložena kazna, od jedne godine zatvora i oduzimanje nezakonite imovinske koristi u iznosu od 1.400 KM, u skladu je s ulogom i odgovornošću optuženog u izvršenju kaznenog djela.
''Ovo sporazumno priznanje, značajno će doprinijeti procesuiranju predmeta 'Lutka', kao i cjelokupnom rasvjetljavanju velikog broja kaznenih djela, obuhvaćenih ovom optužnicom, koja je jedna od najopsežnijih optužnica organiziranog kriminala u post-daytonskoj BiH i u okviru kojeg predmeta je rasvijetljeno nekoliko nerazjašnjenih ubojstava na području Istočnog Sarajeva'', navodi se u priopćenju iz Tužiteljstva BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close