Zagreb

Milanović: Ne prepuštajte se malodušju i strahu, nema razloga za paniku

Vijesti / Crna Kronika | 14. 11. 2015. u 12:09 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Napad je potresao Europu i svijet i predstavlja udar na temelje svjetskih vrijednosti. Izražavam tugu i bol i francuski narod ima našu punu podršku", kazao je u povodu terorističkih napada u Parizu hrvatski premijer Zoran Milanović.

"Mi smo na najvišoj mogućoj razini da zaštitimo svoje građane i da osiguramo njihov mir. Ovo nije rutinska situacija. Razgovarao sam s predsjednicom i rekao joj da su sve službe u pripravnosti. U 12 sati je sjednica koordinacije Vlade kojom predsjeda Ministarstvo unutarnjih poslova. Naš prvi zadatak je da čuvamo mir i spokoj hrvatskih građana.

Radimo sve da saznamo više, u kontaktu smo i s Croatia Airlinesom da se osigura trenutni tranfer svih hrvatskih građana iz Pariza koji to žele. Vjerujem da je Hrvatska u ovoj situaciji jedna od sigurnijih država, kazao je.

"Ne bih povezivao migrantsku krizu s ovim napadima. Migranti ulaze u Schengen kroz Grčku i ponavljam da se problem treba rješavati dolje", kazao je.

"Zatvaranje granica? Strah ljudi od izbjeglica? Postoji mogućnost za strah, da. A na pitanje o zatvaranju granica ne mogu u ovom trenutku posve govoriti, ali radimo sve u suradnji s našim partnerima kako bismo osigurali sigurnost građana. Ova sad situacija nije opasna za Hrvatsku", poručio je.

Milanović: Ne prepuštajte se malodušju i strahu! http://bit.ly/1MOvDkW

Posted by HRT Vijesti on Saturday, 14 November 2015
Kopirati
Drag cursor here to close