Požari haraju Hercegovinom

Mine otežavaju gašenje požara u Konjicu, u Prozor-Rami se i dalje čeka pomoć OS BiH

Ponedjeljak ostao obilježen većom količinom požara.
Vijesti / Crna Kronika | 29. 03. 2022. u 09:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Požari nastavljaju harati Hercegovinom, pa je tako i ponedjeljak ostao obilježen većom količinom požara.

U Mostaru su zabilježena tri požara, od kojih je u jednom gorio automobil oko 12:30 u Ulici Gojka Vukovića, a u ostala dva je gorjela trava i nisko raslinje.

U Čapljini je registrirano 7 požara, od toga je u 6 njih gorjela trava i nisko raslinje, a u jednom smeće i trava.

Šest požara je prijavljeno u Čitluku gdje je gorjelo nisko raslinje.

U Konjicu je dosta kompliciranija situacija jer je još uvijek aktivan požar na deponiji Vrabač, a uposlenici JKP Standard rade na zatrpavanju deponije zemljom u cilju smanjenja smrada koji se širi sa deponije, a aktivan je požar na lokaciji Vrabač koji je drugi požar u odnosu na požar na deponiji i zbog požarne linije od više kilometara, minsko sumnjive površine i teškog terena, ovaj požar je vrlo težak za gasiti, priopćeno je iz Operativnog centra civilne zaštite HNŽ.

Aktivan je i požar kod mjesta Hasanovići, a gorjelo je i nisko raslinje na lokaciji Ivan sedlo dok je u mjestu Čelebići gorio ugostiteljski objekt.

U Jablanici su registrirana dva požara u kojima su gorjeli razvodni stub i livada, dok je 12 požara registrirano na području Prozor-Rame gdje je u 11 požara gorjela trava i nisko raslinje, a požar je još uvijek aktivan na lokalitetu Lizoperci i Blace - Crni Vrh gdje se i dalje očekuje pomoć helikoptera OS BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close