Šverc

Mobitele krijumčarili u pelenama

Vijesti / Crna Kronika | 12. 04. 2017. u 09:20 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Službenici Uprave za neizravno oporezivanje u Carinskom referatu Pošta carinjenja Sarajevo otkrili su sakrivene mobilne telefone u dječjim pelenama.

Provodeći pojačane mjere na sprječavanju krijumčarenja i prekršaja pri carinjenju poštanskih pošiljki, ovlaštene osobe Grupe za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja u suradnji s carinskim službenicima CR Pošta carinjenja Sarajevo, otkrili su i spriječili pokušaj krijumčarenja veće količine mobilnih telefona.

Naime, prilikom kontrole pošiljke iz SAD, deklarirane kao dječje pelene, uočena je bitna razlika u težini te znatno manja vrijednost pošiljke u odnosu na troškove transporta što je ukazivalo na mogući pokušaj krijumčarenja.

Uz pomoć rengen uređaja Smith & Heiman doniran putem programa EXBS od strane Vlade SAD, uočena je struktura robe koja ne odgovara deklariranoj. Otvaranjem pošiljke u prisustvu primaoca pronađeno je 25 mobilnih telefona marki Huawei, Samsung, LG i Alcatel sakrivenih u dječjim pelenama.

Protiv počinitelja opisanih nezakonitosti, shodno odredbama Zakona o carinskim prekršajima BiH, pred nadležnim sudom, bit će podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

Kopirati
Drag cursor here to close