Više ne prijeti objektima

Mostar: Požar u Bišću Polju pod kontrolom

Vliki poža koji je izbio jutros je pod kontrolom.
Vijesti / Crna Kronika | 30. 07. 2024. u 14:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stanje na požarištu u mostarskom naselju Bišće Polje je pod kontrolom, potvrdili su za Bljesak.info mostarski vatrogasci.

Požar izbio je u utorak oko 11 sati, a požar se u jednom trenutku opasno približio objektima.

Na terenu je bilo svo raspoloživo osoblje odnosno jedanaest vatrogasaca i šest vozila, a u trenutku pisanja teksta, dva vozila su se vratila u postaju.

Ostatak ekipe, kako nam je rečeno ostao je na požarištu gasiti i kontrolirati požar, no u ovom trenutku objekti nisu ugroženi.

Podsjetimo, danas je izbio i požar u Dolini Sunca u južnom dijelu Mostara te je ugašen oko 10 sati.

Iza toga pripadnici PVJ Mostar nakon su na svom Facebook profilu pozvali inspekciju Grada Mostara da spriječi širenje divljih deponija, aludirajući da do požara nije došlo slučajno.

"U razmaku od sat vremena, dva velika, 'slučajna' požara dogodila su se u naselju Dolina Sunca. S obzirom na kontinuitet požara koji se događaju u navedenom naselju (paljenje divljih deponija), molimo nadležne službe, prije svega inspekciju Grada Mostara da djeluje shodno svojim nadležnostima i da spriječi širenje divljih deponija i odlaganja otpada na iste", stoji u priopćenju.

Dragan Udženija, predstavnik kompanije koja se pravi prodajom guma, a koja se nalazi na području na kojem je jutros izbio požar, rekao je za N1 da je crni dim primijećen jutros oko 10 sati. Prema njegovim riječima, vatra se vrlo brzo proširila zahvaljujući jakom vjetru.

''Vatra je prešla s jedne strane skroz na drugu i bili su nam ugroženi svi automobili, ali nekako evo uz sve naše radnike koji su… Prije dvije godine smo imali isti slučaj, pa smo možda malo imali i iskustva kako reagirati u ovoj situaciji, pa smo brzo to nekako ugasili uz pomoć vatrogasaca koji su vrlo brzo došli ovdje i pomogli nam da spasimo ovo sve, da sve ne izgori. Velika bi bila šteta da se zapale te gume, vjerojatno bi izgorjela cijela firma'', rekao je za N1 Udženija.

Kopirati
Drag cursor here to close