Očekuje adekvatnu sankciju

Mostarska policija se oglasila o napadu, novinar najavio tužbe

Patrola policije ja na licu mjesta zatekla Božovića koji je izjavio da je šetao svoja dva psa kroz naselje, te da je u jednom trenutku došao pas lutalica koji je počeo lajati na njegove pse, zbog čega su susjedi sišli i napali ga.
Vijesti / Crna Kronika | 03. 05. 2024. u 11:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

O napadu na novinara i kolumnistu Igora Božovića jutros je na svojim stranicama službenu zabilješku objavila i policija navodeći da je napad prijavio Božović.

''2. svibnja 2024. godine, oko 22,15 sati, u PS Mostar Centar je prijavio I.B. (1981.) da je fizički napadnut u ul. Rodočkih branitelja. Patrola policije ja na licu mjesta zatekla prijavitelja koji je izjavio da je šetao svoja dva psa kroz naselje, te da je u jednom trenutku došao pas lutalica koji je počeo lajati na njegove pse'', navodi se u biltenu.

Supruga pomogla u napadu

Tada su, kako stoji u zabilješci, do njega došli M.P. i njegova supruga R.P., te mu je M.P. počeo psovati zašto dovodi pse lutalice, nakon čega je više puta udario prijavitelja u glavu i noge u čemu mu je, navodi se u biltenu, pomogla i supruga.

''Patrola policije je zatekla i M.P. (1975) i R.P. (1978) koji su izjavili kako se I.B. psovkom obratio M.P. i da ga je fizički napao. Poduzete sve potrebne mjere'', navodi se u biltenu objavljenom na stranici.

''Išao sam kao i skoro svaku večer u šetnju po naselju. Naši me rodočki psi prate, Ozi, Elza i ostali. Pred njihovom zgradom bio je neki veći pas lutalica koji je napao naše pse i ja sam ih razdvajao. Njih dvoje su s prozora rekli da psima nije mjesto u parkiću. Ja sam rekao da su lutalice. Oni su rekli da se psi vode na uzici. Ja sam odgovorio da se ne vode, da znam zakon. On mi je opsovao pič** božju. Ja sam rekao sad ćemo vidjeti tko će i zaprijetio zvanjem policije. Pošao sam po pse, da bi njih dvoje krenuli za mnom. Počeli smo se naguravati i on me počeo tući palicom'', rekao nam je Božović.

Najavio tužbe

Vidno potresen i sa podljevima po rukama i nogama, rekao je kako se u napadu pridružila i susjeda.

''Udarala me nogama i šakama. Ja sam nekako uspio ošamariti i njega i nju dok su me tukli. I uspio zubima zgrabiti njenu šaku. Uspio sam se istrgnuti i zvati policiju. Oni su prijetili da će teći još krvi, pa sam ja zvao i vas medije'', rekao je na kraju Božović. 

Božović je za Bljesak rekao kako će tužiti napadače, te će zahtijevati adekvatnu kaznu i Granične policije BiH.

O navedenom slučaju poslali smo upit i Graničnoj policiji čiji odgovor očekujemo.

Kopirati
Drag cursor here to close