Presreli ga naoružani napadači

Na autocesti napadnut bivši direktor Civilne zaštite RS

"U prijavi je naveo da mu je jedna osoba bejzbol palicom razbila staklo na automobilu, dok je druga osoba bila naoružana pištoljem kojim je također udarila u staklo", objavio je ATV.
Vijesti / Crna Kronika | 07. 08. 2024. u 18:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Milan Novitović, v.d. direktor šumskog gospodarstva "Drina" Srebrenica, napadnut je autocesti Banja Luka - Gradiška, saznaje ATV.

Naoružani napadači

Dobro upućeni izvor kaže da je Novitović prijavio u PU Gradiška da su ga tijekom vožnje napale dvije nepoznate osobe koje su ga presrele vozilom na izlazu s autoceste.

"U prijavi je naveo da mu je jedna osoba bejzbol palicom razbila staklo na automobilu, dok je druga osoba bila naoružana pištoljem kojim je također udarila u staklo", objavio je ATV.

Kako tvrde, pucnjave nije bilo. Policija traga za napadačima i u tijeku je rad na utvrđivanju svih okolnosti prijavljenog događaja.

U potragu su uključeni i policijski službenici PU Banja Luka te je na terenu vidljivo povećano prisustvo policije na svim izlazima iz grada.

Novitović je bivši direktor Uprave Civilne zaštite RS.

Nedavno optužen

Podsjetimo, Milan Novitović nedavno je optužen zbog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja ili ovlasti odnosno da je kao vršitelj dužnosti direktora Republičke uprave civilne zaštite RS, oštetio civilnu zaštitu za oko 12.000 maraka.

Terete ga da je nezakonito omogućio Veseljku Elezu, koji je ranije bio na funkciji direktora, da po isteku mandata primi tri plaće u visini od oko 12.000 maraka.

Novitović je uhićen 2022. godine zbog sumnje u druga djela, ali je Republičko javno tužiteljstvo RS kasnije obustavilo istragu, piše Mondo.

Kako piše ATV, u brojnim dijelovima Banja Luke primijećene su snažne policijske snage naoružane dugim cijevima.

Na svim ulazima i izlazima iz grada policija je pojačala patrole. Tako su duge cijevi primijećene u Klašnicama, Zalužanima i na Tunjicama.

Pojačane kontrole su na Laušu, Paprikovcu, kao i u Trapistima prema banji Slatini. Policija na svim ovim mjestima vrši pojačane kontrole vozila.

ATV tvrdi kako su kontrole pojačane zbog napada na Milana Novitovića.

Kopirati
Drag cursor here to close