Uhićenja

Na granici uhićeni zbog teških krađa, dilanja droge, krivotvorenja novca...

Vijesti / Crna Kronika | 20. 06. 2016. u 17:18 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U petak, 17.6.2016. godine na međunarodnim graničnim prijelazima u BiH šest osoba lišeno je slobode. Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo na letu iz Beograda lišena je slobode 50-godišnja državljanka Švicarske S.I. Utvrđeno je da je potražuje Općinski sud u Travniku zbog kaznenog djela 'Ovjeravanje neistinitog sadržaja'.

Na letu iz Istanbula službenici JGP Aerodrom Sarajevo lišili su slobode 26-godišnjeg H.E. jer ga potražuje Općinski sud u Tešnju zbog kaznenog djela 'Nasilje u obitelji'. Predati su službenicima Sudske policije u Kantonu Sarajevo.

Na MA Tuzla na letu za Malme lišen je slobode 30-godišnji S.E. Državljanina BiH potražuje Federalna uprava policije zbog kaznenog djela 'Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga', čijim pripadnicima je i predat.

Prilikom ulaska u BiH na MGP Brod lišen je slobode Ž.P. (1972.) kojeg zbog kaznenog djela 'Krivotvorenje novca', potražuje Centar javne bezbjednosti Doboj čijim službenicima je predat.

Na MGP Hum prilikom ulaska u BiH slobode je lišen 31-godišnji F.D. Državljanina BiH potražuje Osnovni sud u Trebinju zbog kaznenog djela 'Teška krađa'. Predat je službenicima Sudske policije u Trebinju.

Na MGP Šepak prilikom izlaska iz BiH slobode je lišen 25-godišnji S.B. Državljanina R. Srbije potražuje Centar javne bezbjednosti Bijeljina zbog kaznenog djela 'Teška krađa', čijim službenicima je i predat, navedeno je iz Službe za odnose s javnošću GP BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close