Vatrogasci na nogama

Na području HNŽ-a u ponedjeljak zabilježeno 18 požara

Vijesti / Crna Kronika | 21. 07. 2015. u 07:19 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na području Hercegovačko-neretvanske županije u protekla 24 sata zabilježeno je 18 požara.

Od toga su četiri buktila na području Mostara, osam na području Čapljine i šest na području Čitluka, priopćeno je iz Operativnog centra civilne zaštite HNŽ.

Ljubuškim vatrogascima jučer je upućena ispomoć iz Čapljine jer je požar u Studencima zaprijetio kućama. Požar do jutros nije bio ugašen, ali je pod nadzorom, dok su ostali požari ugašeni.

''Požar se kontrolira cijelim svojim putem jer je trasa požara izuzetno velika, preko kilometra'', kazao je zapovjednik Vatrogasne postrojbe Ljubuški Ivica Šimić, dodavši kako ljubuški vatrogasci požar gase s pripadnicima Vatrogasne postrojbe iz Čapljine.

Naglasio je kako su čapljinski vatrogasci odradili najveći i najteži dio posla pri gašenju te da su im pomagali i mještani.

Požar je jučer prijetio brdu Križevac iznad Međugorja iz smjera Čapljine, a pored ovog čitlučki vatrogasci gasili su i dva manja požara na Garištima i Hamzićima.

Iza hercegovačkih vatrogasaca tako je nesana noć, a kako stvari stoje slijedi im cjelodnevno dežuranje na zgarištima kako se vatra ne bi ponovno aktivirala.

Kopirati
Drag cursor here to close