Potvrđena optužnica

Nakon sukoba u diskoteci kuću suparnika u Bijeljini zasuli mecima

U optužnici, koju je podiglo Okružno javno tužiteljstvo u Bijeljini, navodi se da se to događalo u veljači ove godine, u gluho doba noći
Vijesti / Crna Kronika | 26. 05. 2024. u 21:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Osnovni sud u Bijeljini potvrdio je optužnicu protiv Saše Pikule (27) i Marka Novakovića (21), obojica iz Ugljevika, a koja ih tereti da su jednu kuću u Bijeljini zasuli mecima, odnosno bombom, pišu Nezavisne novine.

U optužnici, koju je podiglo Okružno javno tužiteljstvo u Bijeljini, navodi se da se to događalo u veljači ove godine, u gluho doba noći, javljaju Nezavisne novine.

Otišli kako bi se s njim razračunali

''Prethodno je 17. veljače, oko dva sata, u Bijeljini, u diskoteci došlo do svađe i fizičkog sukoba Pikule sa S.B. i J.B. iz Bijeljine. Taj sukob je prekinut intervencijom osiguranje diskoteke'', navodi se u optužnici.

Osumnjičeni su, dodaje se, istog dana oko 4.30 vozilom Polo, sa skinutim registarskim tablicama, došli do kuće J.B. u Bijeljini, kako bi se s njim razračunali.

''Pikula je neovlašteno držao kod sebe pušku nepoznatog serijskog broja, kalibra 7,62 milimetra, a Novaković zelenu ručnu ofenzivnu bombu, znajući da je takvo postupanje zabranjeno i da postupaju suprotno Zakonu o oružju i municiji'' navedeno je u optužnici.

Potom su se, kako se dodaje, zaustavili ispred kuće, da bi zatim iz nje izašao J.B. i prišao vozilu, te je prepoznao Novakovića kao vozača, dok je Pikulu vidio da sjedi na zadnjem sjedištu vozila.

Bomba pala na betonsku stazu ispred kuće

''Nakon kraćeg razgovora, J.B. je uočio da Pikula drži u ruci pušku uperenu prema prozoru, dok je Novaković u ruci držao ručnu bombu, zbog čega se uplašio i otrčao u kuću'' istaknuto je u optužnici bijeljinskog Tužilteljstva.

U tom momentu je, kako se dodaje, Pikula ispalio najmanje tri hica u pravcu kuće, pogodivši betonski stub i metalnu ogradu od dvorišta.

''Potom je Novaković izašao iz vozila i na kuću bacio ručnu ofenzivnu zelenu bombu M52, prethodno izvukavši osigurač iz nje. Bomba se iz nepoznatih razloga nije aktivirala, te je pala na betonsku stazu ispred kuće'', navodi se u optužnici, a potvrđeno je "Nezavisnim novinama".

Potom su, naglašeno je, vozilom pobjegli u nepoznatom pravcu, te sakrili pušku iz koje je pucano.

Kopirati
Drag cursor here to close