I građani pozivani u pomoć

Konjic nakon teške noći - Požar pod kontrolom, vatrogasci i dalje u pripravnosti

''Šumski požar stavljen je pod kontrolu'', potvrđeno je iz Protupožarne jedinice Šumarstva Prenj.
Vijesti / Crna Kronika | 16. 08. 2024. u 09:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pod kontrolom je požar koji je izbio sinoć u Konjicu u 19.55 sati, na području Vrtaljice, gdje gori borova šuma , navodi se u izvještaju Civilne zaštite Hercegovačko-neretvanske županije. S obzirom da se vatrena stihija brzo širila i predstavljala ozbiljnu opasnost za šumske ekosisustave i okolna naselja, Civilna zaštita Konjica sinoć je pozvala i građane u pomoć.

''Šumski požar stavljen je pod kontrolu'', potvrđeno je iz Protupožarne jedinice Šumarstva Prenj.

Na stranicam planinarskog društva Borašnica - Konjic zahvalili su svim planinarima, članovima GSS-a, izviđačima, volonterima i članovima različitih udruženja koji ste se odvažili i odazvali pozivu Civilne zaštite Grada Konjica, da pomognu u gašenju požara iznad samog grada.

''Posebno hvala pripadnicima vatrogasne jedinice CZ Grad Konjic kao i protupožarnoj četi Šumarstvo "Prenj " Konjic, koji su nadljudskim naporima savladali vatrenu stihiju a koja je prijetila da u potpunosti uništi širu regiju Vrtaljice. Ovim ljudima koji su već iscrpljeni svakodnevnim požarima, a i noćas su iznijeli najveći teret gašenja, naša podrška je sigurno puno značila. Za svaku pohvalu je i odlučna reakcija gradskih službi kao i samog gradonačelnika da sve raspoložive kapacitete stave na raspolaganje i u funkciju obuzdavanja vatrene stihije'', navode na svojim stranicama.

Dodaju da su ovi ljudi noćas odradili svoje, te se nadaju da će i ostale službe policija i tužiteljstvo odraditi svoj dio posla i identificirati piromane.
 
''Dok profesionalci dežuraju na požarištu, ostali su se vratili svojim kućama i u pripravnom su stanju'', napisalo su iz PD Borašnica Konjic, te su umjesto uobičajenog pozdrava vedro, poželjeli kišan dan.
Kopirati
Drag cursor here to close