Nanošenje teških tjelesnih ozljeda

Napad na mladića u Čapljini - Potvrđena optužnica protiv Rade Merdžana

Općinski sud u Čapljini zakazao je ročište radi izjašnjenja o krivnji optuženog za dan 21. lipnja 2024. godine, u 11,00 sati.
Vijesti / Crna Kronika | 21. 06. 2024. u 08:31 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Županijsko tužiteljstvo HNŽ je nakon provedene istrage, podiglo optužnicu protiv Rade Merdžana (1974.), iz Čapljine, zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo ''Teška tjelesna ozljeda'' iz čl. 172. st. 1. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine (KZ F BiH), koju je Općinski sud u Čapljini potvrdio u cijelosti, priopćeno je iz Tužiteljstva HNŽ.

Naime, optužnicom se optuženi sumnjiči da je dana 09. travnja 2024. godine, oko 21,30 sati u mjestu Tasovčići u Čapljini, napao mladića Matea Mišića, pošto je prethodno sudjelovao u prometnoj nezgodi koja se dogodila na magistralnoj cesti M-17 u mjestu Čeljevo.

Napad baterijom

''Oštećeni M.-B. M., upravljajući vozilom marke VW tip Passat, vlasništvo I. M., od traga udario u vozilo marke VW tip Jetta, vlasništvo Rade Merdžana, pri čemu ga je oštetio, te se velikom brzinom udaljio s mjesta nezgode u pravcu Tasovčića, da bi ga potom optuženi svojim osobnim motornim vozilom marke VW tip Jetta sustigao i zaustavio vozilo marke VW tip Passat kojim je upravljao oštećeni M.-B. M., pa se obratio oštećenom govoreći mu ''izlazi iz auta, izlazi iz auta, zašto si me udario sa svojim vozilom i pobjegao s mjesta događaja'''', navodi se u izvješću Tužiteljstva.

Nakon toga, kako navodi Tužiteljstvo, Merdžan je mladića fizički napao, udarajući ga više puta u predjelu glave ručnom baterijom marke MEG-LITE, crne boje, dužine 44 cm, pri čemu je oštećeni zadobio teške tjelesne ozljede u vidu prijeloma lijeve koštane očne šupljine i prijelom gornjo-čeljusne koštane šupljine obostrano.

Općinski sud u Čapljini zakazao je ročište radi izjašnjenja o krivnji optuženog za dan 21. lipnja 2024. godine, u 11,00 sati.

Prve informacije - udarci pištoljem

Iako se javnost u Čapljini rijetko 'digne na noge', ovog travnja u Čapljini organiziran je prosvjed radi napada na mladića Matea Mišića, koji se dogodio u mjestu Višići, jer Merdžan je nakon privođenja i ispitivanja pušten na slobodu.

Iz Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije rekli su kako nisu ispunjeni zakonski razlozi za predlaganje pritvora prema osumnjičenom Merdžanu. 

Ranije su roditelji napadnutog Matea za Bljesak.info rekli kako je Merdžan, nakon sudara, zaustavio vozilo mladića, te fizički nasrnuo na njega.

Roditelji su nam rekli kako ga je Merdžan udarao šakama i pištoljem u glavu nakon čega je zadobio teške ozljede.

Na naš upit je li prilikom napada korišteno oružje iz MUP-a nam je rečeno ''kako nemaju informacije da je R.M. koristio vatreno oružje''. Čapljinski vijećnik Sandro Jurković, koji je ovaj slučaj podijelio preko svojim mreža u javnost ranije je na svom Facebook profilu napisao kako su mu ''izvori iz policije rekli da se Rade Merdžan brani riječima da je dječaka tukao baterijom a ne pištoljem''. 

Te je na svom Facebook profilu objavio fotografiju mladića sa ozljedama, gdje je kako smatra ovaj vijećnik ''jasno ko dan da je između očiju otisak drške pištolja'', pitajući gdje je nestao pištolj. 

U slučaju da je imao oružje, kako je za Bljesak.info potvrđeno iz MUP-a HNŽ, za njega Merdžan nije imao dozvolu. 

''R.M. nije evidentiran u nadležnoj PU da posjeduje legalno vatreno oružje'', navedeno je iz MUP-a, odgovarajući na pitanja ima li Merdžan dozvolu za posjedovanje i nošenje oružja. 

Kopirati
Drag cursor here to close