Istraga traje

Naređena obdukcija smrtno stradale pješakinje, djevojčica vraćena u bolnicu

Vijesti / Crna Kronika | 02. 11. 2014. u 19:21 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Petnaestogodišnja H. E. koja je ozlijeđena u prometnoj nesreći u kojoj je poginula majka sedmero djece Josipa Knežević na raskrižju kod Socijalnog u Sarajevu, vratila se bolnicu nakon što je ustanovljeno da ima frakturu kičmenog pršljena.

"Pacijentica H.E. upućena je na Ortopediju, nije životno ugrožena i bit će liječena bez operacije", rekla je za "Dnevni avaz" Muamera Šehić, glasnogovornik Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Teško ozlijeđena Josipa Knežević (57), koju je BMW-om udario 27-godišnji vozač M. N., umrla je u subotu na Klinici za anesteziju i reanimaciju KCUS-a. Vozač je jučer uhićen i sproveden u Županijsko tužiteljstvo.

Nesretna žena zadobila je teške ozljede grudnog koša i stomaka, kojima je podlegla uprkos borbi liječnika da je održe u životu. Smrt još jednog pješaka na našim cestama izazvala je ogorčenje građana. Preksinoćnja nesreća dogodila se na kolniku u blizini tramvajskog stajališta na jednom od najprometnijih raskrižja u gradu. Vozilo BMW za sada neutvrđenom brzinom naletjelo je na pješakinje Josipu Knežević, rođenu u Varešu, a nastanjenu u Sarajevu, i maloljetnu H. E. (15), koja je, također, zadobila teške ozljede, piše 'Avaz'.

Osumnjičeni je nakon nesreće uhićen, a jučer je saslušan u Tužiteljstvu Kantona Sarajevo. Kako se saznaje, tereti se za teško kazneno djelo protiv sigurnosti prometa. Istraga u ovom slučaju još je u toku, a istražitelji su uzeli izjave očevidaca koji su se u momentu nesreće zatekli na ovoj dionici ceste.

Postupajući tužitelj naredio je da se obave sva potrebna vještačenja, pa su angažirani vještaci prometne i strojarske struke koji će dati svoj nalaz i mišljenje. Naređena je i obdukcija stradale pješakinje, koju će u ponedjeljak obaviti vještak medicinske struke Hamza Žujo.

Kopirati
Drag cursor here to close