Nema ozlijeđenih

Nesreća kod Konjica: Vlak iskočio iz tračnica na mostu bez zaštitne ograde

U utorak je oko 18:30 sati teretni vlak iskočio iz tračnica kod Bradinske rampe u Konjicu.
Vijesti / Crna Kronika | 25. 06. 2024. u 21:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U utorak je oko 18:30 sati došlo do novog incidenta na željezničkoj pruzi kod Bradinske rampe u Konjicu.

Teretni vlak koji se kretao na pravcu Rajlovac prema Čapljini iskočio je iz tračnica na istom mjestu gdje se prije nekoliko dana dogodio sličan incident, piše portal Novikonjic.

Foto: Novikonjic.ba / Vlak iskočio iz tračnica

Vagon je iskočio s pruge na mostu bez zaštitne ograde, ali na sreću u incidentu nema ozlijeđenih.

Detalji o uzroku nesreće i eventualnoj materijalnoj šteti još uvijek se istražuju. Očekuje se da će više informacija o ovom incidentu biti dostupno uskoro.

Ovaj incident ponovno postavlja pitanje sigurnosti na željezničkoj pruzi kod Bradinske rampe.

Lokalno stanovništvo već duže vrijeme upozorava na probleme s infrastrukturom na ovom dijelu pruge i traži hitne sanacije.

Podsjetimo i kako je 20. lipnja došlo do, kako su za Bljesak.info kazali iz Željeznica FBiH, kraćeg prekida u odvijanju željezničkog prometa na pruzi Sarajevo - Mostar na dijelu pruge između stanica Hadžići i Pazarić zbog djelovanja "više sile, odnosno vrućine".

Željeznice Federacije BiH za Bljesak.info su dodale kako su zbog najavljenih visokih temperatura od 20.6. do 23.6. 2024. godine, "uvele preventivne mjere smanjenja redovne brzine svih vlakova na svim prugama, u cilju sigurnog odvijanja željezničkog prometa, a što će prouzrokovati određena kašnjenja vlakova".

Kopirati
Drag cursor here to close