Kriminal, korupcija

Nova policijska akcija u Srbiji: Uhićeni policajci, direktori, službenici ministarstava ...

Vijesti / Crna Kronika | 15. 04. 2016. u 18:32 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar unutarnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da je u akciji 'Skener 2' širom Srbije uhićeno 49 osoba, zbog korupcije i zloupotrebe položaja. Za dvije osobe se intenzivno traga, prenosi B92.

Kako je izjavio ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović, protiv 25 osoba policija je podnijela kaznene prijave u redovnom postupku.

"Sve ove osobe su od 2007. do danas počinili više kaznenih djela i oštetili proračun Srbije, AP, više gospodarskih subjekata i fizičkih osoba u iznosu od oko 7,6 milijuna eura", rekao je Stefanović.

On je naveo da se među uhićenima, u više gradova Srbije, nalaze rukovoditelji zaposleni u Ministarstvu financija, Poreznoj upravi, nekadašnjem Ministarstvu zaštite životne sredine i prostornog planiranja, funkcioneri lokalnih samouprava, javnih poduzeća, Puteva Srbije, EPS-a, Pošta Srbije, Elektrokosmetu, kao i 12 prometnih policajaca.

"Ovo je još jedan pokazatelj da policija neće stati u obavljanju ovog posla, zajedno sa nadležnim tužiteljstvima, i pokazat ćemo da Srbija može biti potpuno ozbiljna, poštena i pravična zemlja", rekao je Stefanović.

Akcija je, kako je naveo, provedena u više gradova u Srbiji - Beogradu, Novom Sadu, Pančevu, Boru, Zaječaru, Jagodini, Kraljevu, Kragujevcu, Nišu, Somboru, Kikindi i Zrenjaninu.

"Današnja akcija je još jedan pokazatelj da policija, u suradnji sa nadležnim tužiteljstvima, neće stati u obavljanju svog posla. Riječ je o djelima iz oblasti korupcije, koja su veoma društveno opasna, zbog čega se ovakve akcije često provode i nadam se da će to biti opomena svima da se kriminal u Srbiji ne isplati", zaključio je ministar policije.

Uhićeni policijski službenici A.B., N.Z., S.G., G.V., N.S., S.G., i B.L. i zaposleni u poduzeću 'Srbijaputevi' R.T., sumnjiče se da su, od listopada do prosinca 2015. godine, na području grada Jagodine, izvršili više kaznenih djela primanje mita i zloupotreba službenog položaja.

Uhićeni M.M., S.T., G.M., D.T. i V.P, sumnjiče se da su od kolovoza 2015. do travnja ove godine, na području grada Kraljeva, počinili više kaznenih djela primanje mita i zloupotreba službenog položaja, prenosi B92.

Postoje osnovi sumnje da su od sudionika u prometu zahtijevali i primali novac u različitim novčanim iznosima u kontinuitetu, kako im za učinjeni prekršaj ne bi podnosili prekršajne prijave.

Po nalogu Višeg javnog tužiteljstva u Beogradu, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili kazneno djelo zloupotreba službenog položaja uhićeni su Z. Đ. (1950.), Lj.B. (1949.), P. M. (1960.), B. R. (1957.) i R. V.(1949.).

Kopirati
Drag cursor here to close